Exposició 'Una vida compartida' al castell de Benedormiens

L'escultura de Rosa Serra i la pintura de Xavier Carbonell comparteixen exposició igual que en el seu moment els dos artistes van compartir la vida. Enamorats del castell de Benedormiens de Castell d'Aro i fidels a les exposicions que s'hi fan ara és l'obra d'aquest matrimoni la que omple les parets de la fortalesa medieval. L'exposició és un homenatge al pintor Xavier Carbonell que va morir fa 3 anys i que la seva dona, en aquest cas escultora, va conservar part de la pintura de Carbonell que ara d'exposa a Castell d'Aro. Complementa l'exposició una mostra escultòrica de Rosa Serra que té les seves obres de més gran format exposades al parc dels Estanys de Platja d'Aro.

Nascuda a Vic però olotina d'adopció Rosa Serra va crear un estil propi inspirat en Curós, Clarà, Miquel Àngel o Henry Moore. Les seves escultures es caracteritzen per la solidesa, rotunditat i simplicitat de les formes. La figura humana, sempre present en totes les seves creacions i tractada amb diferents materials i jugant constantment entre el buit i el ple. 

El seu difunt marit, Xavier Carbonell era fill del també escultor Lluís Carbonell. Va acomular un currículum artístic amplíssim i més de 1.700 obres en les quals predominaven les línies rectes, la llum, el color i l'optimisme. Les característiques principals en la seva pintura van ser el colorisme i un acusat sentit decorativista. Amb una trajectòria de 50 anys dedicats a l’art, va esdevenir un els artistes olotins i catalans més internacionals, amb exposicions des de Nova York fins a Hong Kong passant per Venècia, Bangkok, Buenos Aires, Luxemburg, Viena i París.

Simultàniament a l'exposició es pot visitar a la planta superior del castell l’espai expositiu permanent on hi ha una selecció del Fons Municipal d’Art, configurat per obres que donen testimoni dels artistes que hi han exposat durant més de tres dècades. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura