L'Hospital de Palamós ja té un llibre que plasma els seus 700 anys d'història

Palamós

Data: 28/04/2019

INTERVENEN: Gabriel Martín, historiador i autor del llibre; Alba Vergés, consellera de Salut

Palamós compta amb una llarga història pel que fa a la sanitat. La primera menció que es troba del concepte d'Hospital al municipi és del segle XIV quan el rei Alfons lll d'Aragó va concedir als palamosins certs terrenys per a la construcció d'una capella, un cementiri i un hospital. Des de llavors l'Hospital de Palamós ha anat creixent fins a convertir-se en una de les empreses sociosanitàries més destacades de les comarques gironines.

La transcendència i la situació actual de l'Hospital de Palamós és el fruit d'una llarga tradició assistencial en la història de la vila empordanesa que ha quedat recollida al llibre "Els hospitals de Palamós, 700 anys d'història", que ha estat presentat aquest divendres.

L'obra és el resultat de la recerca de Gabriel Martín, historiador i especialista en patrimoni artístic i arquitectònic, i repassa la figura de tots els centres sanitaris de la vila de Palamós, des del 1335 fins a l'actualitat. El llibre sorgeix arran del desig que va mostrar abans de morir el Doctor Prats, de plasmar l'herència hospitalària del municipi.

L'acte de presentació del llibre s'ha emmarcat dins dels actes de la campanya del 250è aniversari de l'Hospital de Palamós i ha comptat amb la presència de la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha visitat les instal·lacions del Centre d'Atenció Primària Palamós i l’Hospital de Palamós. Allà ha conegut diferents àrees de l’hospital i s’ha reunit amb professionals i membres de la direcció del centre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura