Una desena de restaurants s'adhereixen a la campanya gastronòmica del Peix Blau Ganxó

Del 29 de maig al 27 de juny, el peix blau gaudeix d'un especial protagonisme dins les creacions culinàries dels restaurants de Sant Feliu de Guíxols. El motiu gira entorn de la campanya gastronòmica dedicada a un aliment arrelat al territori i carregat de proteïnes, fòsfor, magnesi i calci.

A l'edició d'enguany s'hi han adherit una desena d'establiments, els quals ofereixen l'opció de menú o plat gastronòmic amb el peix blau com a producte estrella. En aquest sentit, hi trobareu primer i segon plat al Cau del Pescador, La Pansa, La Proa i el Restaurant les Dunes. D'altra banda, han optat per oferir plat únic El Ginjoler, La Proa, La Palmera, la Taverna del Mercat, el Tinglado i Marabú.

La campanya s'adapta a totes les butxaques i ofereix menús amb uns preus que ronden els 22 fins als 30 euros, i plats d'entre 10 i 16 euros. Així, els restauradors ganxons valoren positivament la proposta i destaquen, sobretot, la importància de treballar i donar a conèixer el producte local.

A part de les creacions gastronòmiques, la campanya també ofereix diversos cursos de cuina a través de les xarxes socials.

La idea de tirar endavant el Peix Blau Ganxó va sorgir a principis del 1990, quan l'ajuntament va oferir als restauradors una acció per combatre la crisi. D'ençà que la iniciativa ha anat agafant embranzida fins a consolidar-se entre els ciutadans.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura