Restaurants i locals d'oci nocturn facturaran fins a un 40% més per carnaval

Restaurants i locals d'oci nocturn facturaran fins a un 40% més per carnaval
Baix Empordà

Data: 18/02/2020

Els empresaris de restauració i oci nocturn d'arreu de Catalunya esperen l'arribada del cap de setmana llarg de Carnestoltes on es preveu l'increment de facturació que obtindran gràcies als sopars de colles i als balls de disfresses. Aquest cap de setmana de més feina els permetrà refer-se de la baixa facturació obtinguda durant els mesos de gener i febrer, mesos que solen ser, juntament amb novembre, els més fluixos de l'any. Així doncs, el cap de setmana llarg de Carnestoltes permetrà als empresaris fer calaix per poder arribar en millors condicions fins a principis d'abril que és quan arriba la Setmana Santa.

La celebració de sopars de grup, balls de disfresses, l'ampliació horària i el fet de que surti de festa un percentatge molt més alt de gent que un cap de setmana normal provocarà que, principalment les nits de divendres i principalment la de dissabte, els locals de restauració i d'oci nocturn de Catalunya s'omplin i vegin incrementada la seva facturació en un 30% de promig respecte d'un cap de setmana normal, percentatge que s'enfila fins al 40% en localitats costaneres.

En paraules de David López, president de la FECASARM "la celebració de carnestoltes és una data marcada cada any en groc al calendari de restauradors i empresaris d'oci nocturn ja que, al igual que les revetlles de Cap d'any o Sant Joan, carnestoltes és una data en la que tradicionalment un percentatge molt alt de gent surt a sopar fora i de festa, molta d'ella en grup, essent la despesa per persona substancialment superior a la que es realitza un cap de setmana normal gràcies als sopars de grup i l'atractiu que tenen els balls de disfresses. Al mateix temps, l'ampliació horària també ens permetrà fer una mica més de calaix, el que s'agraeix enormement en aquestes dates després d'uns mesos de gener i febrer molt baixos en facturació".  

Ens complau recordar-vos que les activitats recreatives de bar, restaurant, restaurant-bar, bar musical, restaurant musical, sala de concert, cafè teatre, cafè concert i saló de banquets podran perllongar l’horari màxim de tancament en trenta minuts sobre l’horari general de tancament, i les activitats recreatives de discoteca, sala de ball i sala de festes amb espectacle gaudiran d’una ampliació horària de quaranta-cinc minuts. El primer grup d’activitats podrà tancar les nits de dijous gras, diumenge i dilluns a les 3h. i les nits de divendres i dissabte a les 3,30h., i el segon grup podrà tancar les nits de dijous gras, diumenge i dilluns a les 5,45h. i les nits de divendres i dissabte a les 6,45 h. (en qualsevol cas en els dos grups amb trenta minuts per desallotjar o quaranta-cinc minuts si l’aforament és superior a les 500 persones).

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura