El Museu del Suro acull l'exposició "Elisava x Institut Català del Suro"

Palafrugell

Data: 05/10/2021

INTERVENEN: Albert Hereu, director de l'Institut Català del Suro; Albert Fuster, director acadèmic d'Elisava

Una motxilla, discs amb llavors per cultivar a casa i fins i tot un producte per reduir el sorolls que s'ocasionen en l'acte sexual. Són alguns dels prototips que s'exposen al Museu del Suro, en una mostra fruit de la col·laboració entre Elisava, l'Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, i l'Institut Català del Suro.

Els prototips exposats han estat creats pels alumnes de 4rt curs del Grau en Disseny i el Grau en Enginyeria de Disseny Industrial, en el marc de l'assignatura "Tecnologia de producte III". L'Institut Català del Suro ha participat en aquesta experiència acadèmica a partir d'una lliçó introductòria en la qual han explicat les diferents aplicacions que pot tenir aquest material dins el món del disseny.

Els alumnes han hagut de ser creatius i trobar noves propostes en què es pogués aplicar el suro, dissenys funcionals que donin resposta a necessitats reals, tot aprofitant els avantatges que ofereix aquest material, més sostenible, lleuger, elàstic, d'origen natural i reciclable. 

La intenció és que de cara als anys següents es faci un pas més en aquesta iniciativa, i que no només es quedi en una experiència acadèmica. Es vol fer una aposta per buscar noves línies de recerca o projectes d'innovació per tal de seguir creixent en aquest àmbit.

L'exposició es podrà visitar fins el proper 15 de maig del 2022.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura