Concert per commemorar els 100 anys de la sardana Juny de Juli Garreta


Sant Feliu de Guíxols celebra el centenari de la sardana Juny de Juli Garreta amb un concert al Teatre Narcís Masferrer. El concert, amb la participació del Cor Jove Orfeó Català, La Cobla de La Flama de Farners i el Cor Infantil de l'Escola Municipal de Música de Sant Feliu, va oferir un repertori d'hora i mitja amb peces de diferents artistes.

El concert va començar amb la interpretació de la sardana a càrrec de la cobla. A banda de la sardana Juny, la Cobla La Flama va portar a Sant Feliu un repertori amb sardanes de l'artista ganxó Juli Garreta però també d'altres com Ramon Vilà i Conrad Saló. Per la seva banda, el Cor Jove de l'Orfeó va cantar cançons de Morera i Joaquim Serra. Aquestes dues formacions també van pujar a a la vegada a l'escenari per oferir un repertori de peces de Manuel Oltra.

Per acabar el concert, a la Cobla i al Cor de l'Orfeó se'ls hi van sumar els nens i nenes del Cor Infantil de l'Escola de Música. Tots tres van interpretar la nova versió de la sardana Juny. Una composició que ha estat possible gràcies als arranjaments d'Albert Guinovart, la lletra de la poetessa local Àngela Ribas i Lacassa i l'adaptació que n'ha fet Luis González. Tots tres van estar presents al concert i van rebre el reconeixement del públic.

Uns assistents que després de cada peça reaccionaven amb forts aplaudiments. I és que no era per menys. Les tres formacions van aconseguir omplir tot el Teatre i fer gaudir als espectadors del concert amb cada interpretació.

La Sardana Juny s'ha convertit amb l'himne oficial de Sant Feliu de Guíxols i aquest concert ha estat una de les activitats per celebrar el seu centenari.

Dins el marc de la Capital de la Sardana 2021, els actes vinents al municipi ganxó són la presentació del Poema de Nadal el divendres vinent i el dissabte 18, dia en què es presentarà la Guia Sardanista i els Premis Capital de la Sardana al Teatre Narcís Masferrer.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura