L'Estartit celebra la 16a edició del Beatles Weekend

John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr van tornar a estar presents a l'Estartit amb el Beatles Weekend. Una 16a edició que va programar xerrades, presentacions, reproduccions de documentals i concerts per recordar la música del grup britànic i perquè són considerats una de les millors formacions de la història de la música.

Juliol a l'Estartit és sinònim de Beatles Weekend. La màgia de la mítica banda de Liverpool va tornar a ser present pels diferents carrers a través de les diferents conferències, exposicions i concerts a la Plaça del Molinet. Durant sis dies, la sala d'actes de l'EMD va acollir les exposicions de Josep Maria Francino i Xavier Mercadé, a més de representacions teatrals i documentals. Un dels actes va ser la xerrada amb el que va ser el perruquer dels Beatles, Leslie Cavendish, que va explicar les diferents vivències amb el grup i va firmar exemplars del seu llibre als assistents. Una manera d'apropar la vida diària d'una de les millors formacions musicals de la història.

Cavendish va repassar alguns secrets de les gires de concerts i anècdotes amb els quatre músics, a banda de respondre les preguntes del públic. Uns assistents que aprofiten el festival per continuar vibrant de la beatlemania.

Enguany, el premi a la Beatlemania va ser per a Jordi Sierra, un periodista musical que es pot considerar un dels primers beatlemaníacs. Aquesta setzena edició va voler ser un homenatge per a Josep Maria Francino, un dels impulsors del Beatleweekend.

El concert central d'aquest any va comptar amb la presència dels grups Els Folls, Radiokuartet i Magical Mysteri Grup. L'actuació que va tancar aquests sis dies va ser el concert Because Tribute Band a la Plaça de l'Església. Un festival que segueix captant l'interès dels visitants any rere any, sent una cita clau pels amants dels Beatles.

D'aquesta manera, L'Estartit Beatles Weekend va tornar a respirar la música del grup de Liverpool i tot el que van significar.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura