Presentació de l'exposició "Mar de Fons" al Museu Can Mario de Palafrugell

Palafrugell

Data: 18/05/2023

Aquest dissabte 20 de maig a les 12 del migdia al Museu d'Art Contemporani de Can Mario, s'inaugura l'exposició Mar de Fons. Artistes de l'Empordà (2). Una mostra artística de diferents artistes de l'Empordà que estarà disponible fins al 26 de novembre del 2023.

L'exposició "Mar de Fons" que es pot trobar al Museu d'Art Contemporani de Can Mario a Palafrugell, és la continuació d'una cartografia artística de l'Empordà iniciada a principis del 2022 amb la mostra de "Localismes Universals". L'actual projecte expositiu, comissariat per Toni Álvarez de Arana, presenta una segona tria d'artistes residents a l'Empordà amb plantejaments artístics afins als llenguatges contemporanis. També hi ha estat present a la presentació de l'exposició, el nou director de la Fundació Vila Casas, Bernat Puigdollers. El que fins ara el subdirector, agafa el relleu d'Àlex Susanna, que deixa el càrrec per dedicar-se més a la creació literària.
 

"Hi ha molts d'artistes i molt de talent a l'Empordà, no hi son tots aquí. Per això volem continuar treballant"

El segon capítol d'aquest gran projecte de catalogació posa sobre la taula una trentena més d'artistes de distintes generacions i procedències que treballen tècniques diverses i formats com la pintura, la fotografia, el vídeo, l'acció o la instal·lació. Tot plegat amb temàtiques vinculades al territori. Una exposició vol acostar el públic a la qualitat de les propostes contemporànies nascudes a l'Empordà i a tota la riquesa dels petits pobles repartits pel nostre paisatge.

L'Empordà es caracteritza pel seu llegat artístic i també per la continuïtat d'aquest, tal com es demostra amb el gran nombre de creadors i creadores que han triat aquest territori per viure-hi i per crear. Unes creacions que ara formen part d'aquesta exposició, en línia amb la voluntat d'aquesta d'unir els agents de l'art amb el territori on es viu.

A diferència de la primera mostra Localismes Universals, que es va poder veure a Can Mario fins al maig del 2022, aquesta segona exposició presenta obres que escapen del format més tradicional de la pintura i l'escultura. En les obres de Mar de Fons, si poden trobar llenguatges i disciplines més contemporànies com la fotografia, el vídeo, l'acció o la instal·lació.

Tot plegat, ambdues exposicions fan palesa a la gran quantitat d'artistes que hi ha a l'Empordà . Tal com declara el seu comissari Toni Álvarez, la intenció és continuar treballant els dos pròxims anys en el projecte per teixir lligams amb nous artistes i amb institucions que vulguin sumar-se al projecte. Com ja han fet Ajuntament de Palafrugell, Diputació de Girona, els Serveis Territorials de la Generalitat o el Patronat de Turisme de la Costa Brava.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura