Manolo García es retroba amb el públic català al Festival de la Porta Ferrada

Manolo García va actuar aquest divendres al Festival de la Porta Ferrada. Va presentar els àlbums 'Mi vida en Marte' i l'acústic 'Destinos desplumados', que alhora va combinar amb grans èxits de la seva carrera musical al capdavant del grup 'El último de la Fila'.

Amb dos discs de nova fornada sota el braç i després de l'aturada per la pandèmia, Manolo García va tornar a actuar pel públic català. Ho va fer en el marc del Festival de la Porta Ferrada davant d'unes 3.500 persones, que van corejar cada una de les peces del repertori. De fet, el músic del Poble Nou els van animar a continuar cantant, i és per això, que va incloure nombroses cançons que han marcat la seva carrera tals com 'Insurrección', 'Lápiz y Tinta', 'Pájaros de Barro' o 'San Fernando'.

L'estil de Manolo García és difícil d'encasellar, ja que presenta un marcat caràcter personal amb uns inicis basats en el pop-rock. El seu mestissatge és fruit d'unes influències que fluctuen entre els Beatles o Led Zeppelin, però també amb Paret, Sisa o Pau Riba.

L'ex de l''Último de la Fila' va marcar la generació dels 80 i els 90, i s'ha alçat amb tres premis Ondas, un Grammy Llatí i ha venut milions d'exemplars arreu del món. En l'actualitat està immers en la gira de presentació dels treballs 'Mi vida en Marte' i 'Destinos paral·lelos', que va compondre durant la pandèmia, els quals inclouen peces com 'Reguero de Mentiras', 'Quisiera escapar' o '10.000 veranos'.

Entre discs antics i noves creacions va transcórrer el concert de Manolo García, amb menció especial a un públic altament entregat, i missatges reivindicatius. La seva gira s'allargarà fins al desembre i passarà per Madrid, Mallorca o València, i actuarà per últim cop a Catalunya, el 5 de novembre al Palau Sant Jordi.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura