Calonge inaugura la 21ena edició del seu pessebre vivent

Intervé: Anna Ribugent, membre del pessebre vivent de calonge

Les vacances de Nadal són sinònim de pessebre vivent arreu de Catalunya i Calonge no n'és una excepció. El nucli antic del municipi es converteix en un pessebre durant els dies de Sant Esteve, Cap d'Any i el diumenge dos de gener, endinsant als visitants en l'època del naixement de Jesús. Organitzat pels Trapelles de Calonge, el recorregut des de la Plaça Major, passant pels Jardins del Castell i acabant al Pati d'Armes, ofereix una vintena de representacions com el naixement, els tres reis i els àngels i dimonis.

​Un pessebre vivent on la proximitat entre actors i visitants es veu des del primer moment amb les salutacions entre els veïns que hi participen i els que el venen a veure.

21 edicions són molts pessebres i moltes històries. Una d'aquestes és la de l'Anna, que sempre hi ha participat envoltada de la seva família. Aquest any ella ha estat una de les filadores del pessebre però en aquesta vintena d'anys ha representat totes les escenes,fina i tot fer el caganer. Per ella, fer el pessebre no només significa participar-hi com a representant, sinó també la feina que hi ha darrere com, en el seu cas, elaborar els diferents vestits de cada participant.

L'estima del pessebre es feia evident amb la llarga cua a l'entrada i com grans i petits es feien fotografies en les diferents representacions.

Després de Sant Esteve, les properes visites seran els dies u i dos de gener a partir de les 19 hores fins a les 20 hores, moment en què es tanca l'entrada.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura