El regnat de Les Arreplegades serà del 3 al 15 de febrer

Ja estem a les portes del Carnaval 2024 i Palamós un any més ha ideat un programa farcit d'activitats de tota mena per a totes les edats que començarà el 3 de febrer i acabarà el 15. 

El Carnaval de Palamós arrencarà motors la nit del dissabte 3 de febrer amb el sopar de presentació de la Reina i el Carnestoltes. El sopar tindrà inici a les 21 h, però serà a partir de les 23 h quan començarà el show dalt de l'escenari de la Nau dels 50 metres. Enguany hi actuaran la colla d'Els Pirats, Les Nimfes, Les Incombustibles i les Braves. El pregó anirà a càrrec de la colla Quin Perill i les grans protagonistes d'aquest 2024 seran Les Arreplegades, que són les que regnen aquest any i a les que, per tant, els tocarà presentar al Reina, que serà la Cristina Guillén i que estarà acompanyada de Toni Camacho dels Showboys com a Rei Carnestoltes.

Després del sopar de presentació de dissabte el diumenge dia 4 ja començaran les activitats que cada any preparen les diferents colles, com el Vermut dels Pirats del migdia al Passeig del Mar o la presentació de la Reina i Carnestoltes Infantil a la tarda.

La calçotada dels Kins20 serà el migdia del dimecres 7 de febrer i aquesta donarà pas a les 6 de la tarda a la Vesprà, la Penjada del Pendó al balcó de l'Ajuntament i la lectura dels Manaments.

El dijous 8 de febrer serà el dia dels petits i petites de casa. A les 11 del matí les diferents llars d'infants lluiran les seves disfresses de carnaval pels carrers de Palamós amb la Gran Rua Infantil, que acabarà amb una festa a l'estenedor de les xarxes. També rebran la visita de diferents colles d'animació a les escoles i a la tarda tindran una segona rua que anirà de l'avinguda Catalunya fins a la Nau de la Reina i en Carnestoltes.

El divendres 9 de febrer els Reis estaran tot el dia passejant pel municipi. Començaran a les 6 del matí amb la Despertà, continuaran a les 9 amb la botifarrada, a les 11 visitaran l'Ajuntament, a les 12 el Mercat Municipal i al migdia pararan a dinar amb els botiguers a l'arrossada popular per agafar forces per visitar tots els carrers ambientats durant tota la tarda.

El dia gran del Carnaval un any més serà el dissabte, enguany 10 de febrer. A les 11 del matí s'anunciarà la Grandiosa Rua de Carnaval amb una cercavila, i el gran moment arribarà a les 15:30h. La seixantena de colles, comparses, carrosses i plataformes participants es concentraran a l'inici de l'Avinguda Llibertat i desfilaran fins al Museu de la Pesca. Hi haurà a disposició del públic més de 2.500 cadires repartides per tot el recorregut.

Diumenge continuarà la festa amb la Gran Cercavila Matinal i el Gran Concurs d'Exhibició de Comparses al vespre, on es farà entrega dels premis de la rua del dissabte.

La tristesa començarà a envair Palamós el dimarts 13 de febrer amb el Judici Sumaríssim i la sentència del tribunal de la rota, i els palamosins i palamosines acabaran amb les llàgrimes el dimecres 14 quan tindrà lloc la mort del Carnestoltes, la processó de dol, la lectura del testament i l'enterrament de la sardina.

A tot això, del 3 al 15 de febrer es podrà gaudir a diferents bars i tavernes del poble de 'Menja't el Carnaval!', una oferta gastronòmica creada per l'ocasió.


Podeu recuperar el programa especial sencer amb la Reina i el Rei Carnestoltes de Palamós, el pregoner, i la presidenta de l'Associació de Carnaval del municipi clicant aquí. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura