El muntatge de les Havaneres de Calella, a tota marxa

Palafrugell

Data: 04/07/2018

Intervé: Albert Gómez, Tinent d'alcalde de Palafrugell

Setmana d'havaneres a Calella de Palafrugell. Aquest dissabte el nucli costaner viurà la seva gran nit i això es pot veure ja sobretot a la platja del Port Bo, on els operaris hi estan treballant a tota marxa des de dilluns per deixar enllestits l'escenari i les grades de la 52a Cantada.

1.516 butaques, un escenari de 12 metres de llargada per vuit d'amplada situat sobre el mar, o una grada de més de set metres d'alçada són alguns dels números de vertigen que es desprenen d'aquest macroesdeveniment. I més si es tenen en compte les característiques de l'emplaçament. És per això que l'empresa instal·ladora comença per la tribuna principal, situada sobre la plaça, i a partir d'aquí delimita uns eixos que s'han de seguir de forma mil·limètrica. S'han de tenir en compte aspectes com els restaurants, els balcons de les cases, la platja, les barques o les roques sobre les que es construeix l'escenari i, per tant, no poden sortir-se el guió. Enguany a més, han decidit alliberar una porció de platja i han desplaçat el mòdul de butaques corresponent a dalt de tot de la grada.  

Un cap de setmana farcit d'activitat cultural

Aquesta instal·lació també serà útil l'endemà de les havaneres amb el concert de cloenda del Festival Ítaca que comptarà amb la música d'Albert Pla . El cap de setmana d'activitat a Calella, però, començarà el divendres amb la conferència que cada any organitzen la Fundació Ernest Morató i l'Associació d'Amics i Veïns de Calella, aquest cop a càrrec de la professora de música Anna Costal. Les havaneres del dissabte també podran seguir-se en quatre pantalles gegants de les platges calellenques del Port Pelegrí i el Canadell, de la de Llafranc i de Plaça Nova, a Palafrugell. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura