El pintor Ferran Vidal inaugura una exposició i la cedeix a Palafrugell

Amb obres que desprenen elegància i sensualitat, el pintor palafrugellenc Ferran Vidal inaugura l'exposició "L'univers femení de Vidal Planellas" a la sala d'exposicions temporals del Museu del Suro de Catalunya, i cedeix la seva obra a Palafrugell perquè es conservi.

Amb la dona com a protagonista, l'artista Ferran Vidal inaugura una mostra que conté 40 obres de les diferents sèries coloristes de la producció pictòrica, anomenada "L'univers femení de Vidal Planellas".

L'exposició, que es pot visitar al Museu del Suro de Catalunya fins al 22 d'octubre, consta de figures femenines pintades, fora de la quotidianitat, formades per cossos sinuosos i algunes vegades nues o amuntegades en un context íntim o sensual, i que ara l'autor ha decidit cedir al poble de Palafrugell.

La marca personal de Vidal, però, que es pot apreciar en totes les seves exposicions d'Amsterdam, Bilbao, ciutats d'Andalusia, Barcelona o Girona, és la mirada ferma i dolça de la dona amb una marca roja de maquillatge sota els ulls, i un tipus de traç concret, influït per la seva formació en disseny de moda.

A més, alguns dels quadres tenen similituds que poden recordar-nos els cartells de la Belle Èpoque per Toulouse-Lautrec amb ballarines del cabaret Moulin Rouge, amb la cigarreta a la mà i lligacames vistoses, i també poden semblar actrius de les pel·lícules americanes dels anys 30.

Per altra banda, en les seves obres s'hi pot apreciar una gran càrrega emocional de línies segures amb un dibuix influenciat per Modigliani i Picasso, i esveltes figures de dones de la nit que ens recorden als concerts i balls de jazz.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura