Sant Feliu de Guíxols homenatge a les víctimes del nazisme

Sant Feliu de Guíxols ha commemorat el Dia d'Homenatge als deportats i morts al camp de concentració Mauthausen i altres, i a totes les víctimes del nazisme. Alumnes i professors del municipi han participat en l'ofrena floral d'aquest matí i a la tarda s'ha projectat una pel·lícula i s'han presentat els treballs audiovisuals sobre la memòria històrica realitzats per alumnes sobre els camps d'extermini.

Amb la interpretació de la peça Siciliana, de Giovanni Battista, interpretada per professors de l'Escola Municipal de Música de Sant Feliu de Guíxols s'ha iniciat l'acte per les víctimes del nazisme. Precisament aquest divendres 5 de maig fa 78 anys quan exèrcits dels països aliats van alliberar els interns del camp de concentració de Mauthausen, a Àustria. 9 de les víctimes que van perdre la vida en camps de concentració nazi durant la Segona Guerra Mundial havien nascut o viscut al municipi i quatre guixolencs van ser alliberats.
Amb aquesta efemèride Sant Feliu de Guíxols ha homenatjat a les víctimes amb una ofrena floral als Jardins Juli Garreta.

A l'acte hi han participat alumnes i professors que durant aquest segon semestre han treballat en el Projecte "Temps de guerres" del Museu d'Història, inclòs dins el Programa Àngel Jiménez de Memòria Democràtica. Una iniciativa que ha comptat amb xerrades i diverses activitats en diferents grups de 4t d'ESO i de GES del Centre de Formació d'Adults.

La jornada ha conclòs a la tarda amb la projecció de la pel·lícula d'animació "Josep" (2020) dirigida pel ninotaire Aurélien Froment «Aurel». D'altra banda, els alumnes que han participat en aquesta iniciativa educativa han presentat un projecte audiovisual de memòria històrica que ells mateixos han creat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura