Acte d'homenatge a les víctimes del nazisme

Amb motiu del Dia d'Homenatge als deportats i morts a Mauthausen i en altres camps, i a totes les víctimes del nazisme, Sant Feliu de Guíxols ha dut a terme un acte commemoratiu al Monòlit dels Jardins Juli Garreta. Hi han participat alumnes del municipi que durant el curs han treballat el projecte "Temps de guerres" del Museu d'Història.

Amb la melodia d'aquesta peça de tradició jueva s'ha iniciat aquest acte d'homenatge als deportats i morts a Mauthausen i en altres camps de concentració, totes víctimes del nazisme. Precisament, aquest dijous ha coincidit amb la commemoració de l'alliberament del camp a Àustria, el 5 de maig del 1945, un cop va acabar la Segona Guerra Mundial.

En aquestes instal·lacions precisament hi van ser internats majoritàriament exiliats republicans al final de la Guerra Civil. Milers de persones van morir en aquest i altres camps d'extermini, entre ells, guixolencs i guixolenques. Com a mostra de record i reconeixement l'Ajuntament fa actes com aquest, de memòria històrica.

A l'acte hi han assistit representants del consistori i també part d'alumnes i professors del municipi que participen en el projecte "Temps de guerres" del Museu d'Història, inclòs dins el Programa Àngel Jiménez de Memòria Democràtica. Durant el curs alumnes de quart d'ESO i també del Centre de Formació d'Adults han realitzat diverses activitats com xerrades, itineraris temàtics per la ciutat o la creació de monòlegs, que en aquest últim cas, tècnics del museu n'elaboraran un audiovisual per al seu canal de YouTube.

Des de l'Ajuntament no només aposten per projectes educatius entorn de la recuperació de la memòria històrica sinó també en la recerca i investigació.

Durant l'acte s'ha dut a terme una ofrena floral al monòlit aixecat al Passeig del Mar que honora i recorda els qui varen patir els camps nazis.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura