Les colles de Carnaval es presenten abans de la setmana de rues

S'ha fet esperar, però el Carnaval ja ha arribat a la Vall d'Aro. I ho ha fet amb molta força. Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d'Aro i Santa Cristina d'Aro ja van celebrar les presentacions de les diferents colles de carnaval.

Els primers a fer-ho van ser a Castell-Platja d'Aro i s'Agaró. Després del dinar de colles a la Plaça dels Estanys, cada formació va pujar a l'escenari amb una coreografia per escalfar l'ambient. Els carnestoltes van ser els encarregats d'animar la festa i ja van mostrar tota la seva vestimenta pels dies de rua. De la resta, algunes colles ja van deixar entre veure la temàtica d'aquest 2022 mentre que d'altres no van voler fer cap avançament. Cadascuna d'elles amb un ball i música que activava el cos dels assistents, encara que algunes de les colles van preferir mostrar un vídeo recordant els antics carnavals i demostrant les ganes que tenen de cara la setmana vinent.

Mantenint les tradicions, diferents membres de l'Ajuntament van donar les medalles a cadascun dels Carnestoltes de cada edició. La pluja no va poder aturar les ganes de ballar de tota la població que, tal com va dir l'alcalde, tenia moltes ganes de gresca després d'una llarga espera.

A Sant Feliu de Guíxols, el tret de sortida del Carnaval el va fer el tradicional sopar de colles. Una mostra d'agermanor i bon ambient que va acabar amb la música de Rac105 i que va servir per començar la setmana carnavalesca. 

Abans de la música, es va representar una petita obra de teatre on  la Covid-19 acabava derrotada per una metgessa. També es van donar a conèixer les padrines de 2022, que van ser el cos de Protecció Civil i l'Associació de Festes ganxones. Un Carnaval que simbolitza recuperar la normalitat

A Santa Cristina d'Aro i Calonge les colles també van poder recuperar el sopar i els actes previs a la rua.

Després d'aquest cap de setmana de festa, les poblacions ja es preparen per rebre les diferents carrosses i comparses. La primera rua serà la de Sant Feliu de Guíxols aquest divendres a partir de les 19h. Platja d'Aro agafarà el relleu amb la gran rua de dissabte a les 16h. Diumenge a les 12h serà el torn de la rua de Sant Antoni de Calonge i Santa Cristina tancarà el Carnaval amb la desfilada de diumenge a les 16h.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura