Belén Vieyra presenta el poemari 'Correspondencia'

L'escriptora Belén Vieyra ha presentat a Calonge el seu últim poemari 'Correspondencia'. Sobre el paper es versen múltiples referències al poble empordanès, així com al seu projecte cultural dedicat als llibres. La directora de la Biblioteca Nacional d'Espanya, Ana Santos, el director de cultura i internacional de RTVE, Ignacio Elguero, el prologuista, Chema Forte, i el batlle del municipi, Jordi Soler, es van desfer en elogis durant l'acte de presentació.

Fa menys d'un any que la madrilenya Belén Vieyra es va traslladar a Calonge, gràcies al projecte 'Poble de Llibres'. En concret, l'escriptora regenta l'Espai Libelista, una de les 7 llibreries que formen part de la iniciativa cultural.

Rere el taulell i en un nou context, es van teixir els 68 poemes de 'Correspondencia'. No és d'estranyar, doncs, que l'obra compti amb multitud de referències al municipi.

L'editorial Huerga y Fierro ha estat l'encarregada de publicar "unes cartes que mai es van enviar", i que ara, esdevenen versos. En definitiva, són retalls dels pensaments de Vieyra, que es fonen amb debats interns sobre el context social actual.

'Correspondencia' no és la primera obra que signa la madrilenya, però, en paraules de la directora de la Biblioteca Nacional d'Espanya, Ana Santos, "aquesta és la més madura". Durant l'acte, també s'ha fet esment a les seves referències literàries i musicals.

El poemari està estructurat en 4 capítols de temàtiques diverses, i amb un apartat final d'assajos filosòfics. Altres títols de la llibreria personal de l'autora són 'l'Anima' o 'No podrán detener la primavera'.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura