Comença la celebració del Mil·lenari del Castell de Begur

INTERVÉ: Joan Loureiro, alcalde de Begur

Begur celebra aquest 2019 el Mil·lenari del Castell. Tot i que s'han trobat restes arqueològiques que confirmen que hi havia un antic poblat d'origen preromà no és fins el 1019 quan es troba el primer document sobre el Castell de Begur. El primer senyor feudal que es coneix va ser Arnust de Begur. La fortificació va passar per diverses mans, entre els quals la comtessa Ermessenda i els comtes de Barcelona. Al llarg de la seva existència, l’edifici militar ha patit diverses destruccions, la última la Guerra de Francès, l’any 1810. Des d’aleshores, les úniques intervencions que ha sofert han estat l’obertura del camí de vianants de Sant Ramon al Castell, la construcció dels merlets esglaonats  i la instal·lació de l’enllumenat l’any 1964, una obra impulsada per la bailaora Carmen Amaya.

Aquest cap de setmana s'han obert els actes de celebració del Mil·lenari. Es va celebrar una jornada informativa amb historiadors i es va obrir una exposició de fotografies antigues. També es va fer una festa amb les associacions i entitats del poble a dalt del castell.

Van actuar-hi el grup de batucada Bakanards i els membres del grup de teatre local Es Quinze. També les agrupacions Coral de Begur, Mar de Veus i Nota Sa Veu. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura