La Rigoberta celebra el seu 40è aniversari amb la ciutat

La Rigoberta va fer 40 anys i ho va compartir amb els bisbalencs i bisbalenques. Amb un espectacle i una cercavila, la popular geganta bisbalenca va fer gaudir a la ciutat d'una tarda molt especial

Els veïns de la Bisbal d'Empordà van omplir de gom a gom la plaça del Castell per celebrar els 40 anys de la Rigoberta, la seva geganta preferida. Durant tota la tarda de dissabte, la colla gegantera bisbalenca va voler fer un homenatge a tota la seva història, compartint el moment amb tots els ciutadans, grans i petits, que es van acostar a la plaça per celebrar un aniversari molt especial, de qui és un dels grans emblemes de la ciutat.

La festa va començar amb un espectacle on la veu de la Rigoberta explicava als bisbalencs tota la seva història. Durant l'obra, capgrossos de diferents municipis i altres grups de percussió també van animar al públic que aplaudia cada vegada que la geganta apareixia a la plaça. També va formar part de la festa un altre dels símbols de la festa a la Bisbal d'Empordà com és el drac, que va fer el seu petit homenatge amb un espectacle de petards.

L'objectiu de la colla gegantera era involucrar a tota la ciutadania perquè participés i conegués la gran novetat de la tarda: la nova Rigoberta que agafarà el relleu.

A l'espectacle també va es va veure un dels actes tradicionals de la Festa Major a la Bisbal com és el trencament del càntir. Les protagonistes van ser les tres encarregades d'elaborar els vestits de la geganta, un homenatge a tota la feina que hi ha darrere per tenir la Rigoberta a punt.

Tampoc van faltar els records pel grup de teatre Mitjanota, la colla que va portar la popular geganta al municipi.

Després de l'espectacle, la població va acompanyar les dues rigobertes i als diferents capgrossos a una cercavila pels diferents carrers de la ciutat. La ruta va acabar a la Rigotaberna, on va acabar un aniversari que es recordarà durant molt temps.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura