La 26a Trobada de Vela Llatina s'acosta als més petits

Palafrugell

Data: 02/07/2018

Intervé: Pere de Prada, Amics de la Vela Llatina de Calella

Imatge de postal a la platja del Port Bo. Aquest cap de setmana s'hi va viure la 26a Trobada de Vela Llatina organitzada pels Amics de la Vela Llatina de Calella de Palafrugell, que va atreure cap a una vintena d'embarcacions tradicionals a Calella i que enguany es va proposar acostar la vela llatina als més petits.

La trobada en la seva vessant més tradicionals té lloc cada any l'últim dissabte de juny. Aquesta vegada va caure a tocar de la festa major calellenca de Sant Pere i va reunir llaüts de ports d'arreu de Catalunya per portar-los des del Port Bo fins a Cala Pedrosa. 

A la vegada, hi havia una segona trobada destinada a la mainada. Es va comptar amb la participació d'un projecte que construeix embarcacions petites semblants als Optimist que funcionen amb vela llatina. També es feia un taller de construcció de maquetes que es posaven a navegar en una piscina d'aigua salada. La intenció de tot plegat, apropar-los un món que sembla cada vegada més llunyà al jovent.

L'Associació d'Amics de la Vela Llatina de Calella de Palafrugell es va fundar el 1992 amb l'esperit de recuperar el patrimoni marítim tradicional. Compta amb socis tant locals com estiuejants.    

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura