Torroella de Montgrí suspèn la Fira de Sant Andreu i l'Aplec de Santa Caterina

La situació sanitària actual ha colpejat amb força les festes locals d'arreu del territori. Aquest cop ha estat la tradicional Fira de Sant Andreu la que s'ha vist cancel·lada. L'escenari de restriccions i la progressió exponencial dels contagis, han forçat a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí de suspendre la trobada agrícola, ramadera i comercial més antiga de Catalunya. De fet, aquest any l'esdeveniment hauria celebrat els seus 627 anys d'història.

Així doncs, els carrers del municipi no acolliran ni els tradicionals concursos de Gossos de Tura, ni les ja tradicionals exhibicions de cavalls, ni molt menys els mercats que havien d'engalanar els carrers el 28 i 29 de novembre. Des de la Junta del Govern Local de Torroella de Montgrí s'ha optat per cancel·lar l'esdeveniment per responsabilitat sanitària.

La Fira de Sant Andreu aplegava centenars de visitants en un cap de setmana, on la maquinària agrícola i ramadera s'erigia com la protagonista. Tot i això, una de les activitats més populars eren els espectacles de cavalls. Enguany, s'estava treballant per dur a terme una trobada en petit format amb actes d'aforament limitat. Tanmateix, ha estat l'augment de contagis per coronavirus que ha acabat tombant l'edició 627 de la fira.

D'altra banda, tampoc es podrà realitzar l'aplec de Santa Caterina. Així, no es celebrarà la missa, ni la posterior ballada de sardanes, així com estarà prohibit l'accés en vehicle fins a l'ermita.

D'aquesta manera, els torroellencs i torroellenques hauran d'esperar fins a l'any que ve per celebrar les dues festes locals més esperades del seu calendari.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura