Vall-llobrega reinaugura l'església vella de Sant Mateu

Vall-llobrega

Data: 23/02/2019

INTERVÉ: Rufino Guirado, alcalde de Vall-llobrega

Vall-llobrega ja pot tornar a gaudir de l'Església Vella de Sant Mateu. Aquest dissabte s'hi han obert les portes per fi després d'una restauració que ha durat set anys i ha comportat molts esforços pel municipi. 

El temple, de tipus romànic, podria tenir elements d'entre els segles X i XI, tot i que la primer documentació trobada al respecte data del segle XIII. La seva rehabilitació ha estat una de les grans batalles de l'Ajuntament des de fa cosa d'uns vint anys, quan es trobava en estat de ruïna en una finca particular. Adquirir la propietat primer i convèncer a la Diputació de Girona que s'havia de reformar ha estat, en concret, una de les obsessions de l'actual alcalde, Rufino Guirado

Les tasques de restauració s'han dut a terme en set intervencions que han costat un total de 240.000 euros, posats sobre la taula principalment entre la Diputació i el consistori local, a més de la col·laboració de la Generalitat. A grans trets s'han fet feines per fer nou el teulat, completament destruït fins llavors, fer excavacions, en les que fins i tot s'han trobat ossos, i reforçar considerablement l'estructura. 

Ara serà el poble, a través d'un procés participatiu, qui triarà els usos de la rehabilitada església. En un primer moment l'Ajuntament es plantejava ubicar-hi un centre d'interpretació de les Gavarres però ara han decidit que siguin els mateixos ciutadans els que presentin les idees i les possibles activitats que podria aglutinar.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura