Èxit del Carnaval Infantil de Santa Cristina d'Aro

Èxit del Carnaval Infantil de Santa Cristina d'Aro
Santa Cristina d'Aro

Data: 21/02/2020

La mainada de Santa Cristina d’Aro, acompanyada de molts pares i familiars, va participar activament en els diferents actes que es van organitzar ahir a la tarda per als infants, dins del Carnaval de l’Amistat del municipi, que es fa sempre per Dijous Gras. La diada infantil va començar amb la rua, que va anar de la Casa Màgica fins al pavelló municipal, passant pels carrers Pere Gironès i Teulera. A la rua, els alumnes i pares de l’escola bressol Guirigall anaven guarnits de peixos, mentre els de l’escola Pedralta anaven de submarinistes. I portaven la seva carrossa per als més petits o per als que es cansaven durant la cercavila. I la festa va continuar dins l’equipament esportiu amb el festival infantil, amenitzat per Esquitx Lleure, i el concurs infantil de disfresses, amb diversos premis. La rua, com la resta de les activitats infantils, va comptar amb la implicació activa del rei i la reina Carnestoltes, El Rei de les Dues Cues i Rosa Queen Tra Tra, de la colla Les Castanyes Voladores, que també van fer la rua amb la seva carrossa. A més, al pavelló, tothom va poder gaudir d’una xocolatada.

El Rei de les Dues Cues i Rosa Queen Tra Tra, que van ser presentats oficialment dissabte passat, dins un acte popular amb la participació de la resta de colles carnavalesques locals, visiten demà dissabte, al llarg del matí, els comerços. Però el seu gran dia serà diumenge, encapçalant amb la seva carrossa la rua del municipi, que arriba a la XXXIX edició. A més, també sortiran al capdavant de les colles locals i faran una tercera passada per cloure-la. La rua, que començarà a les 16 hores, comptarà enguany amb la participació de 57 colles, tres de les quals són les dels Carnestoltes de Santa Cristina, Sant Feliu de Guíxols i Castell-Platja d’Aro, de 10 pobles diferents. A més, hi participarà la carrossa de les dues escoles locals.

El recorregut de la rua és el de sempre, al llarg del carrer Teulera, des de la gasolinera fins al pavelló municipal. Tot i això, aquest any, el govern  ha decidit incorporar-hi novetats. Per un costat, comptarà amb premis econòmics. S’han creat 9 premis amb un total de 2.950 euros, que s’entregaran a la festa gratuïta que es farà seguidament després de la rua al pavelló municipal d’Esports. I per l’altre costat, durant la rua, acordat juntament amb Sant Feliu de Guíxols i Castell-Platja d’Aro, no es podrà consumir, tenir a la vista i/o exhibir-se amb begudes alcohòliques. A més, el nou govern també ha decidit treure a concurs el cartell del Carnaval, que ha guanyat la jove cristinenca Marina Aviñó Camús.

La festa de Carnaval de Santa Cristina es clourà el dimecres vinent, 26 de febrer, amb l’enterrament de la sardina i la botifarra. L’acte tindrà lloc a la plaça Mn Baldiri Reixac, a les 20,30 hores. Una hora abans, però, es farà el “rèquiem mortuori” amb sortida de la plaça Catalunya.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura