Torna el mercat medieval de Castell d'Aro el darrer cap de setmana d'agost

Torna el mercat medieval de Castell d'Aro el darrer cap de setmana d'agost
Castell d’Aro celebra el cap de setmana 25 i 26 d’agost (11-14 i 18-22.30 h), en entrada lliure i gratuïta, el 19è Mercat Medieval en el seu nucli històric, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

Enguany, l’esdeveniment compleix dinou anys ininterromputs i compta amb noves i variades propostes d’activitats, demostracions d’oficis, espectacles, fira de productes d’artesania i d’alimentació i espais de restauració. Amb aquesta nova edició del Mercat Medieval, la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, organitzadora de l’esdeveniment, vol repetir l’èxit de cada edició anterior, amb una mitjana de 15.000 visitants als carrers més antics de la vila, tot gaudint dels encants de l’Edat Mitjana.

Les principals activitats proposades són: falconeria, caravana de ponis, consulta de tarot i jocs de temàtica medieval, i com a novetats d’enguany un photocall medieval a la Pineda del Pessebre i una exposició d’armes i armadures al nou espais de l’Antic Casino. També hi haurà tallers infantil de braçalets i calzes medievals, de dames i cavallers de drap sense cosir i de joieria infantil. Pel que fa a les demostracions d’oficis s’hi pot veure el bufador de vidre, la pintora il·lustradora, la filadora i l’artesà d’aromes. També hi haurà cercaviles; música, malabaristes i xanquers; demostració de vol de falconeria; espectacles de titelles i de teatre de carrer; concerts de música medieval; taller de circ; i animació nocturna. Durant tot el cap de setmana els productes gastronòmics delecten el paladar de tots els visitants, que poden trobar-hi variats productes elaborats artesanalment. També es poden adquirir alguns dels productes artesanals que s’hi mostren i gaudir dels diversos espais de restauració.

El consistori ha editat 7.000 llibrets informatius en quatre idiomes -català, castellà, francès i anglès- i ambienta amb escuts heràldics, estendards, banderoles i altres elements el nucli històric de Castell d’Aro. Amb aquesta nova edició del mercat, es vol oferir al públic, a les darreries d’agost una proposta lúdica que complementa els altres atractius del municipi: comerç, oci, platja, natura i nit. L’entorn escollit, el nucli històric de Castell d’Aro, esdevé l’escenari ideal, com ho mostra el fet que és un espai declarat Bé Nacional d’Interès Cultural, gràcies al conjunt històric i medieval que formen els seus carrers, l’església, i sobretot el Castell de Benedormiens, baluard de la Vall d’Aro, documentat des de l’any 1041, i del que se’n conserva la part més antiga, del segle XII. Actualment és la seu de les sales d’art municipals, i tot coincidint amb el Mercat Medieval s’hi podrà veure també l’exposició pictòrica d’Arranz-Bravo, en entrada gratuïta (11-13 h i 18-23 h). Complementàriament també hi ha programada circulació de minitrens al Parc de l’Estació, diumenge 26 d’agost (18-20 h).

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura