Lídia Pujol, autora de 'Babel', és guardonada amb el V Premi Espai Ter de Música

La cantant Lídia Pujol és guardonada amb el V Premi Espai Ter de Música en reconeixement de la seva trajectòria musical i artística però també al seu compromís social a través del seu nou treball 'Babel'. L'obra, que és un recorregut de dues dècades de música, paraula, poesia, compromís social, pensament crític i espiritualitat de l'artista, ha estat l'escollida d'aquest any per una comissió integrada per experts en música.

L'Auditori Teatre Espai Ter, que es defineix com un espai de suport dels processos creatius, i que té per objectiu contribuir al desenvolupament local, a la promoció i a la projecció del municipi de Torroella de Montgrí a partir de la cultura i de la dinamització del territori, ara fa cinc anys va decidir crear el Premi Espai Ter de Música.

Aquest premi, doncs, neix amb la intenció de donar suport als projectes de creació musical professional en l'àmbit dels Països Catalans a través de l'acollida i apadrinament, durant un any, d'un projecte musical de creació escollit per una comissió integrada per experts en música.

El tipus de suport que facilita aquest premi, es concreta en la cessió d'espais de residència, en l'enregistrament i edició del treball, en l'estrena i presentació del projecte discogràfic a l'Espai Ter i en el suport a la seva gira.

I aquest any, l'escollida per rebre el V Premi Espai Ter de Música ha estat la cantant Lídia Pujol, en reconeixement de la seva trajectòria musical i artística però també al seu compromís social.

A més, aquesta és la primera vegada que el premi és biennal, per tal que els guardonats disposin de més temps per preparar i difondre el seu treball.
Així, l'obra premiada duu per títol Babel, i commemora vint anys de trajectòria musical i artística de la cantant catalana. De fet, és un recorregut de dues dècades de música, paraula, poesia, compromís social, pensament crític i espiritualitat que es publicarà el disc i s'inaugurarà la gira a principis del 2024.

Al final, Babel és la banda sonora d'una recerca i trobada de sentit en la humilitat de no saber i, sobretot, una acció de gràcies per formar part de la vida, la veritat i la bellesa.

Aquest recull de temes cabdals de la protagonista assenyalen, en definitiva, el desig de ser pont cap a un futur ple d'esperança en la vida de la qual humilment formem part.

Dividit en dos actes, el projecte Babel mostra en el primer la composició aconseguida en aquests vint anys de carrera en solitari, i en el segon acte, els fruits o conclusions que ha recollit arran d'aquesta composició.

No és d'estranyar, doncs, que el reconeixement hagi estat per aquesta artista catalana, i que l'Espai Ter hagi volgut visibilitzar el camí artístic de 20 anys de perseverança d'una cantant compromesa, que ha volgut mostrar un projecte de futur i esperança contra la cultura de l'apocalipsi i un camí de visibilització de la qualitat humana a través de l'art i els valors que la inspiren.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura