El primer curs de l'Escola de Carrossaires està sent tot un èxit

Palafrugell

Data: 21/12/2022

A finals del mes d'octubre d'aquest 2022 es va posar en marxa a Palafrugell l'escola de carrossaires. Un reclam gairebé històric del municipi per garantir la continuïtat del Carroussel Costa Brava. Ens hem endinsat en una de les classes pràctiques per conèixer de primera mà com han evolucionat els i les alumnes en aquests dos mesos.

Els i les alumnes del primer curs que s'ha impartit a l'acabada de crear 'Escola de Carrossaires de Palafrugell' van començar fa dos mesos rebent un seguit de classes teòriques bàsiques sobre pintura i escultura a les aules de Can Genís. Gairebé tots els participants del curs ja tenien formació o nocions de dibuix prèvies, fet que els ha facilitat avançar amb més rapidesa. Després de rebre les classes teòriques, es van traslladar a la nau dels carrossaires per posar-se mans a l'obra i començar a practicar tot el que havien après. En molt poc temps tots ells ja han finalitzat la seva primera escultura de poliuretà i ara ja van per la segona, que finalitzaran abans que acabi el curs aquest gener. Fins ara no havien fet mai una escultura, i els primers resultats han estat molt satisfactoris. 

Qui els està ensenyant la tècnica és Julio Navarro, artista i cap de la Colla Imaginació, qui està fent de professor a la desena d'alumnes que s'han sumat al curs, dels quals la majoria són dones, fet inèdit dins la nau dels carrossaires, on sempre hi ha hagut més homes que dones.

El curs de carrossaires ha arribat per quedar-se i ja des de la primera edició s'està considerant un èxit on, professor i alumnes n'estan sortint molt satisfets. Després de les classes d'escultura, a finals de gener començaran les de maquillatge artístic per al món dels carnavals, que serà impartit per Barbara Viñas de la colla TotAl17. S'espera que més endavant es puguin impartir noves classes on es tractin altres tècniques i materials com tallar la fusta o treballar el ferro.

L'Escola de Carrossaires ha nascut l'any de celebració del seixantè aniversari de les Festes de Primavera, que any rere any tenen el Carroussel Costa Brava com a cap de cartell, esdeveniment que recentment ha estat declarat per la Generalitat com a Element Festiu Tradicional d'Interès Nacional. L'objectiu del curs és garantir la continuïtat d'aquest, donant facilitat per aprendre als interessats i aconseguit així un relleu generacional.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura