Els veïns celebren un Aplec de Pedralta passat per aigua

Amics i familiars de Sant Feliu i Santa Cristina han celebrat plegats el 62è Aplec de Pedralta. El concurs d'allioli i el concurs de rams i flors boscanes han comptat amb una gran participació de grans i petits per guanyar algun dels premis. Una festa que ha hagut de suspendre el concert infantil i les havaneres de la tarda a causa de la pluja

Com cada mes de maig, els ciutadans de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro es reuneixen en l'aplec de Pedralta. Ja fa 62 anys que els veïns es retroben vora la pedra basculant més gran d'Europa per passar plegats un diumenge diferent. El concurs de rams i flors boscanes obre la jornada i a les 12h ha començat el concurs de l'Allioli amb més d'una seixantena de participants que han picat alls i oli d'oliva sota la pluja per endur-se algun dels premis. 

Malgrat la implicació de l'organització i els veïns, les activitats de la tarda s'han hagut de suspendre a causa de la pluja. Impulsada per l'Associació de Festes Ganxones, l'aplec vol ser un dia on retrobar-se lluny del nucli urbà i passar-lo a la muntanya. Pels organitzadors és una activitat diferent respecte les que fan durant l'any i estan contents que, faci sol o plogui, els veïns els acompanyin.

Un aplec que tot i els seus 62 anys no ha canviat gaire. La població continua participants en les activitats, dina conjuntament i manté viva una festa amb molta història.

Des de l'organització, saben de la importància de mantenir vives festes com l'Aplec de Pedralta. És per això que busquen activitats com la festa i els concursos infantils perquè els joves participin en la jornada.


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura