Platja d'Aro acull la 34a Diada de la Puntaire

INTERVENEN: Rosa Maria Provencio, presidenta de l’Associació Catalana de Puntaires // Jenny Xufré, regidora de turisme de Platja d'Aro

Platja d'Aro s'ha omplert de fils, mocadors, punyetes, tot tipus de filigranes i, especialment, del característic so dels boixets movent-se a gran velocitat, en motiu de la celebració de la tradicional Festa de la Puntaire.

Les dones de punta de coixí han realçat el valor artístic i social de la seva tasca al llarg de la celebració en la qual han mostrat les seves creacions, fetes amb paciència, artesania i saviesa, que han fet les delícies de tots els assistents.

A més, han pogut fer-se amb tota mena de productes i materials d'arreu del món per a l'elaboració de les seves obres, al un mercat de botigues especialitzades. Aquest espai de venedors i expositors s'ha situat a l'Avinguda S'Agaró, on s'ha tallat l'accés als vehicles. 

Per altra banda, s'ha celebrat un concurs en el que hi han participat una trentena de puntaires. En aquest, els i les participants havien de seguir un prototip basat en les característiques onades de les rajoles de Platja d'Aro. Hi ha hagut tres premiats: guardonat a la millor tècnica, a la més original, i a votació popular. Totes aquelles persones que van visitar l'exposició, situada a la sala de Plens del consistori, van poder votar la seva creació preferida. 

El diumenge, juntament amb l'entrega de premis, es va realitzar l'acte més institucional. Amb parlaments de les autoritats i el relleu del testimoni a Piera, que serà el municipi acollidor de la Diada de la Puntaire 2022. 

Va culminar l'acte la presentació de la sardana “A la Puntaire”, a càrrec de la Cobla La Flama de Farners i composada per Martí Deprius. acompanyada de l'actuació de la Colla Sardanista Mans Amigues de Cassà de la Selva. 

La Diada de la Puntaire és una jornada íntegrament dedicada a aquesta centenària artesania amb important tradició a Catalunya. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura