Llibreries i editorials afectades per un problema de distribució de llibres

Les llibreries i editorials d'arreu del país estan experimentant, des de finals d'agost, problemes en la distribució de llibres. No només tarden a arribar les novetats, sinó que també s'han vist afectades les reposicions d'exemplars. Una situació que s'allarga en el temps i que preocupa als professionals a les portes de la campanya de Nadal.

Les estanteries de les llibreries estan experimentant una manca d'estoc sense precedents, arran de la unió entre dos gegants de la distribució literària a Catalunya, com són Àgora i Punxes, ara sota el nom d'Entredós Logístics.

Aquest estiu, en concret, es va emprendre un canvi de trasllat dels seus magatzems, que només ha revertit les promeses de millorar-ne la gestió. Les novetats arriben en comptagotes i les reposicions són difícils d'aconseguir pels establiments.
 

Les novetats arriben tard o directament no arriben, quan demanem reposicions de llibres tampoc els rebem. A més, si algun client vol fer algun encàrrec, no sabem si ens el podran facilitar. - Belén Vieyra, Propietària de l'Espai Libelista de Calonge

Per mesurar la magnitud de la problemàtica, només cal remetre's a les xifres. Ambdues distribuïdores engloben uns 210 segells, tals com Anagrama, Club Editor, Empúries, Enciclopèdia Catalana, Grup 62 o Proa, i abans d'unir la seva logística facturaven uns 76 milions a l'any.
 

Estem decebuts si ha de ser el grup que lideri la distribució a Catalunya. A més, perjudica molta gent com els llibreters, que no podem atendre a les comandes, les escoles o els editors. - Meritxell Ral, Propietària de la llibreria Rals de Calonge

A l'Espai Libelista de Calonge, per exemple, un 70% de les seves vendes provenen d'editorials catalanes, i afectades per Entredós en serien el 40%. Avui dia, les llibreries d'arreu de Catalunya no tenen assegurada la campanya de Nadal i això, els inquieta.
 

Estem preocupats perquè no se'ns garanteix que puguem tenir la cobertura per les vendes de Nadal. - Belén Vieyra, Propietària de l'Espai Libelista de Calonge

La manca d'estoc s'està experimentant des de finals d'agost i, aquesta, no només afecta les llibreries, sinó també a les editorials i als mateixos autors. Algunes comandes escolars no es van poder servir per a aquesta problemàtica i demanen, a Entredós que trobi una solució immediata.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura