El president de la Generalitat tanca el 17è Congrés d'Arxivística a Sant Feliu de Guíxols

INTERVÉ: Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya

El President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha estat l'encarregat de donar cloenda al 17è Congrés d'Arxivística, que s'ha celebrat a Sant Feliu de Guíxols. L'esdeveniment, que té com a objectiu obrir un espai de debat i de renovació de coneixements sobre la professió, ha aplegat més de 350 professionals de l'arxivística i la gestió de documents, i d'especialistes d'àmbit internacional.

La temàtica d'enguany ha estat l'Arxiu Social, que es basa en les necessitats d'arxiu que tenen des de les grans institucions fins als ciutadans.

En la visita a la ciutat ganxona el President de la Generalitat ha manifestat el suport que des del govern es dóna als arxivers i referma el compromís tirar endavant el Pla Nacional d'Arxius i Gestió Documental de Catalunya que estan impulsant.

La gran novetat d'enguany és que s'han organitzat tot un seguit de propostes més dinàmiques sota el hashtag #arxiusalcarrer com concerts o cantates infantils. L'objectiu d'organitzar aquestes activitats ha estat poder arribar a més persones per així sensibilitzar a la societat del valor que tenen els documents d'arxiu com a testimonis de la nostra història. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura