El Festival de Torroella programa 17 concerts que culminaran el 40è aniversari

INTERVÉ: Montse Faura, directora del Festival de Torroella

La celebració del 40è aniversari del Festival de Torroella de Montgrí arriba aquest estiu a la culminació amb un festí musical de 17 concerts, que se celebraran del 31 de juliol al 22 d'agost.

La programació d'aquest estiu recupera alguns dels concerts que s'havien previst pel 2020 i que no es van poder celebrar, i d’altres de nous que fan una oferta musical que vol ser el reflex de la història del mateix Festival. Els 17 concerts recorren cinc segles de música. Hi són presents artistes consagrats i joves emergents, músics que es presenten per primera vegada al Festival i coneguts del públic, que esperen retrobar-se cada estiu a Torroella de Montgrí.

La música barroca serà present a la programació d'aquest estiu en gairebé meitat dels concerts amb artistes com la  mezzosoprano Joyce DiDonato, la soprano Raquel Andueza i el contratenor polonès Jakub Józef Orliński. 

Entre els artistes que debuten aquest estiu al Festival de Torroella, que seran 10 dels 17 concerts, destaca el violinista Daniel Hope, la pianista portuguesa Maria João Pires, el jove i violoncel·lista Pablo Ferrández i  l’emergent Trio Da Vinci.

Aquestes connexions entre el present i el passat són una constant al Festival de Torroella, que ha establert al llarg dels seus 40 anys d'història una xarxa de vincles amb els artistes que hi han passat, com intèrprets o com a alumnes, que reapareixen edició a edició.Un dels retrobaments més esperats d'aquest estiu serà el del pianista Joaquín Achúcarro. 

Les entrades dels concerts es posaran a la venda al públic en general el dilluns 14 de juny i es podran adquirir a la web del Festival de Torroella de Montgrí, per telèfon i presencialment a les oficines del Festival.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura