La VIII Trobada Comarcal de Gegants de l'Empordà s'ha fet a Begur

Begur

Data: 03/12/2017

Gegants i gegantes d’arreu de l’Empordà s’han reunit aquest diumenge a Begur per celebrar la VIII trobada comarcal de Gegants. Aquest esdeveniment  sempre es fa en una població sense gegants, aquest any a Begur, i ho fan amb l’objectiu d’incentivar la creació de colles geganteres i ampliar-ne així la família. Aquest any la trobada ha comptat amb 9 colles de gegants i dues de grallers d’arreu del Baix i l’Alt Empordà.

Per Begur és una mostra més de recuperació de tradicions catalanes i per aquest motiu, ja estan pensant crear tres capgrossos relacionats amb els indians.

L’activitat cultural gegantera s’ha iniciat a dos quarts de deu del matí amb la tradicional plantada de gegants. A partir de les 11 han iniciat la cercavila pels carrers cèntrics del nucli antic de Begur per acabar més tard a la plaça de la Vila per fer el Ball de gegants.

La trobada comarcal de l’Empordà va ser creada per la vocalia dels gegants de l’Alt Empordà. Però l’any 2011 es va decidir que els gegants del Baix Empordà també formessin part de la colla.  Actualment la vocalia aplega 38 colles de 33 pobles diferents,  la majoria de les colles però són de pobles de l’Alt Empordà. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura