Gran festa als carrers de la Bisbal per celebrar els 400 anys de l'àliga

Intervenen: Guillem Pajares i Jordi Viñet, president i fundador de l'Associació Amics de l'Àliga 

L'àliga és una figura del bestiari popular que només surt el carrer per les grans ocasions, i la d'aquest dilluns, ho era. Aquest 15 d'abril es complien 400 anys de l'àliga bisbalenca i grallers, gegants, el drac i veïns i veïnes del municipi van fer festa grossa en un passacarrers en què l'àliga hi va arribar recentment restaurada. Amb unes ales més obertes per imitar la figura original i una nova pintura que potenciar el color, les plomes i els ribets, els Amics de l'Àliga van tornar a fer-la dansar per reivindicar-la com una de les figures més antigues de Catalunya. Van aprofitar la ocasió per convidar nous adeptes a sumar-se a l'associació i vetllar així per la preservació i difusió de l'àliga i el municipi. 

Es té constància històrica que l'àliga bisbalenca té almenys quatre segles, però els experts apunten que la figura podria ser de fet més antiga, i suggereixen fer-ne una anàlisi exhaustiva per datar-la correctament.

El 400 aniversari de l'àliga es clourà el 28 de setembre amb una cercavila matinal amb les figures de la Bisbal i una exposició, passacarrers, ball i fi de festa a partir de la tarda amb les àligues de Girona, Tarragona, Reus, Vilafranca, Barcelona i Cardona.Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura