​Oncoswim celebra la seva 5a edició per via telemàtica

Intervenen: Lluís Comet, Oncoswim, i Marta Fuentes, nedadora de l'equip el Peixet del Golfet

La crisi generada per la COVID-19 ha afectat l’esport i ha provocat que un gran nombre de competicions hagin hagut d’aplaçar o anul·lar la seva celebració. Aquest no és el cas de l’Oncoswim. Aquesta cursa consisteix una travessa de 30 km a mar obert que fa 4 anys que se celebra i els seus organitzadors s’han negat a cancel·lar-la. Per poder-la celebrar l’Oncoswim ha proposat als nedadors habituals que pugin els seus temps a la web de manera virtual després de donar-los un mes per completar aquests 30 km, ja sigui de forma individual o per equips i en una o diferents jornades.

La finalitat d’aquesta cursa és recaptar diners per donar-los a la Fundació Oncolliga Girona, qui destina els seus recursos a la investigació i la lluita contra el càncer. Cada participant inscrit haurà d’aportar 15 euros i l’organització promou la creació d’equips per tal d’aconseguir més fons en pro de la recerca.

En concret, l’Oncolliga destina els seus fons a la investigació sobre el càncer de mama triple negatiu, un subtipus de càncer molt agressiu que afecta sobretot dones joves i que representa el 20% de tots els càncers de mama diagnosticats.

Des de la primera edició s’han aconseguit recaptar un total de 96.000 euros per a aquesta recerca en la qual participa un equip`dinvestigadors multidisciplinari de la Universitat de Girona (UdG), l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i l’Hospital Dr. Josep Trueta.
 

Comentaris (2)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

GxRPnRVyfa 35 dies
555
tsSLAuePfa 35 dies
555


Més articles de Esports