27 equips participen en la primera Oncomarató

Esport i solidaritat s'han tornat a barrejar amb la primera edició de l'Oncomarató. La prova de 42 quilòmetres ha recorregut Calonge i Sant Antoni, mostrant els diferents espais del municipi on s'hi poden realitzar pràctiques esportives. Aquesta nova prova vol col·laborar amb la feina de la Fundació Oncolliga i dotar de més recursos a l'entitat perquè continuï ajudant als pacients de càncer. En total hi han participat 216 esportistes i ja miren al futur amb ganes de créixer. 

A les diferents proves com l'Oncotrail i l'Oncoswim, aquest any se'ls hi ha sumat l'Oncomarató. Amb l'organització de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i la col·laboració de l'Escola d'atletisme, la cursa solidària vol ser una eina més per visibilitzar la Fundació Oncolliga i donar-hi suport. El recorregut ha portat als participants pels diferents indrets del municipi, mostrant la varietat d'espais.

A aquesta primera edició hi han participat 27 equips de vuit corredors cadascun. És a dir, un total de 216 participants. La norma bàsica era que sempre hi havia d'haver quatre membres de l'equip corrent, mentre que la resta esperaven a la línia de meta per fer el relleu al final de cada tram. D'aquesta manera, tots els participants han pogut córrer els tres trams de la cursa.

Entre els inscrits a l'Oncomarató hi ha estat en David Fuster. Per aquest 2022, s'havia proposat el repte "Quilòmetres de vida", amb l'objectiu de fer 12 maratons durant l'any. Aquesta iniciativa havia sorgit per col·laborar amb la Fundació Oncolliga i ha pogut acabar el repte participant en una prova de l'entitat.

A banda de l'Oncomarató, Calonge i Sant Antoni l'Oncolliga hi és molt present, entre altres coses, amb la celebració de l'Oncomusicfest.

A la zona de la meta s'hi van col·locar diferents food trucks i un escenari amb música. L'objectiu ha estat crear un espai on els corredors poguessin reposar i perquè el públic pogués venir a animar i gaudir d'una festa solidària. Des de la mateixa fundació valoraven positivament el naixement d'aquesta prova, que desitgen que se celebri durant molt temps.

Per l'Oncolliga també és important la bona rebuda d'aquests esdeveniments per part de la població. Les activitats contribueixen al fet que la fundació pugui oferir diferents serveis als pacients de càncer per millorar el seu benestar i la qualitat de vida.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports