Suspenen la 32a Palamós Optimist Trophy i s’ajorna l’inici de la VI Guíxols Cup

Imatges: Internacional Vila Palamós Optimist Trophy // Club Nàutic de Sant de Feliu de Guíxols 


Suspesa la 32a edició de la regata Internacional Optimist Trophy, que se celebra a Palamós i que enguany tenia ja 450 barques inscrites. De la mateixa manera, el Club Nàutic de Sant Feliu ha decidit ajornar fins d'aquí a 10 setmanes la Guíxols Cup, que havia de començar aquest dissabte.


Aquest any, ni les activitats esportives aquàtiques a mar obert s'han salvat de la pandèmia. A causa de les noves restriccions sanitàries, ja s'estan ajornant i fins i tot suspenent les regates amb més renom de la Costa Brava previstes per aquestes pròximes setmanes. 

La situació actual de pandèmia ha provocat que el Comitè Organitzatiu de la Internacional Vila Palamós Optimist Trophy decideixi cancel·lar l'edició del 2021, que s'havia de celebrar del 18 al 21 de febrer. Aquest és el primer any, després de 31 edicions, que no es veuran tot de veles i participants en aigües palamosines. 

La passada edició de la regata va tenir una participació rècord de 581 vaixells, sent així la segona regata més gran del món. La 32a edició tindrà lloc del 16 al 20 de febrer de 2022. 

Aquesta no ha estat, però l'única regata que no es farà quan toca a causa de les noves mesures dictades per les autoritats sanitàries per fer front a la covid-19. Aquest cap de setmana tampoc es donarà inici a la VI Guíxols Cup, regata d’homenatge a la ciutat de Sant Feliu de Guíxols que va nèixer l'any 2016.

En aquest cas, però, s'ha reprogramat el calendari en aquest mateix any. Les noves dates escollides per donar el tret de sortida a la regata ganxona són el 27 i 28 de març, quan entrarien en competició les classes Europe i 420. Si l’evolució de la pandèmia ho permet, pròximament anunciaran els dos caps de setmana previstos per la resta de classes: l’International Laser Class Association i els Optimist.

En la cinquena edició va demostrar que la Guíxols Cup està plenament consolidada, aplegant un total de 220 participants durant els tres caps de setmana en què es va disputar. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports