Torre Valentina, sense sorra i amb les arrels de les palmeres al descobert

La setmana passada l'Ajuntament de Calonge va estar fent treballs a la platja de Torre Valentina per reubicar la sorra que s'havia endut el temporal, però la garbinada d'aquest cap de setmana ho ha tornat a destrossar tot, deixant la platja de nou sense sorra i amb les arrels de les palmeres al descobert.

Els temporals de les últimes setmanes van deixar la platja de Torre Valentina sense sorra, fet que va obligar l'Ajuntament a fer actuacions d'urgència.

Al llarg de la setmana passada diversos vehicles, com veieu, van estar movent sorra, d'una banda de la platja a l'altra per evitar que un nou temporal acabés de destrossar l'espai. Es van estar mobilitzant uns 2.500 metres cúbics de sorra al dia.

Malauradament, aquests treballs no van ser suficients. Les pluges i el fort onatge d'aquest cap de setmana han provocat que la platja torni a quedar sense sorra, amb les arrels de les palmeres encara més descobertes que la setmana passada. Això comporta un gran perill.

Tot i que ara la platja encara està en pitjor estat, les actuacions de la setmana passada han servit sobretot pel que explica el regidor en les declaracions que podeu escoltar al vídeo. Han evitat que el temporal d'aquest dissabte fes caure les palmeres. Tot i que n'ha desestabilitzat algunes, que s'han hagut de lligar, si no s'hagués actuat la setmana passada, probablement les onades haurien impactat directament a les arrels en lloc de la sorra i, per tant, podrien haver caigut.

La garbinada també ha fet malbé alguns panots del paviment del passeig.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat