Palamós dona la benvinguda a Jean-Marie Van Butsele, qui ha recaptat 30.000 € solidaris

Palamós dona la benvinguda a Jean-Marie Van Butsele, qui ha recaptat 30.000 € solidaris
Palamós

Data: 14/03/2024

La benvinguda de Jean-Marie Van Butsele va consistir en una rebuda al final del recorregut conjuntament amb el club local de marxa nòrdica i la presència de l'alcalde Lluís Puig. També hi van estar presents representants de l'hospital de Palamós i de la Fundació Oncolliga, dues de les entitats beneficiàries de la seva acció. Després, van deixar descansar a en Jean-Marie durant la resta de la tarda per continuar amb una recepció oficial a la Casa de la vila i un sopar solidari a l'Espai del Peix.

El passeig del Mar de Palamós va ser l'escenari per donar la benvinguda a Jean-Marie Van Butsele, el ciutadà belga de setanta-quatre anys que en trenta-dos dies ha recorregut 1.177 quilòmetres. El recorregut el va iniciar a Louvain-La-Nueve, al seu país natal, fins a arribar a Palamós, amb l'objectiu final de recaptar fons per a fins solidaris. En el moment de l'arribada, el va acompanyar el grup de marxa nòrdica de Palamós, per viure amb ell el final del recorregut i la trobada amb l'alcalde Lluis Puig i representants de l'hospital de Palamós i de la Fundació Oncolliga. Dues de les entitats beneficiàries de la seva acció.

La recaptació global aconseguida, que arriba gairebé a uns 30.000 euros, es destinarà a projectes d'investigació mèdica de malalties que afecten infants i que impulsa la fundació belga Bâtisseurs d'Etoiles; així com per al desenvolupament d'iniciatives socials i sanitàries que es gestionen des de la Fundació Oncolliga Girona i l'hospital de Palamós.

Jean-Marie Van Butsele va sortir de Bèlgica el 10 de febrer passat i durant poc més d'un mes ha travessat França, amb etapes diàries de 30 a 50 quilòmetres, arribant a més d'una trentena de pobles i ciutats que l'han acollit en aquest llarg trajecte, i on s'han anat recollint fons econòmics per al projecte. L'esportista destaca sobretot el contacte humà i els molts missatges de suport que ha rebut durant l'experiència.

L'anomenat "el caminant de gran cor", fa vint anys que organitza aquest tipus de marxes que engloben l'esport i la solidaritat, i cada any es proposa un itinerari nou.

Per celebrar la benvinguda, van deixar descansar a en Jean-Marie durant la resta de la tarda per després fer una recepció oficial a la Casa de la vila i un sopar solidari a l'Espai del Peix.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat