El cotxe 'calongí' d'Esteve i Villalobos ja és al Perú per iniciar el Dakar

Posat a punt al Baix Empordà, aquest BV6 amb motor BMW ja està a Lima per competir en la 40 edició del Ral·li Dakar. El mecànic calongí Txema Villalobos tornarà a ser el copilot d'Isidre Esteve en el raid més dur del món que obre foc el dia de Reis i recorrerà tres països fins el dia 20 de desembre.
 
Esteve i Villalobos intentaran millorar la 35ena edició que van aconseguir l'any passat amb un vehicle més potent i amb tota l'experiència acomulada en la primera edició que van fer tàndem amb el Repsol Rally Team. El cotxe, exclusivament per fer aquest rally, s'ha muntat al taller que té Villalobos al PAEC de Calonge. Té un motor BMW biturbo dièsel de 3 litres amb 340 cavalls de potència. 

Un cotxe construït i testat pel Dakar

El vehicle ja ha demostrat la seva potència en Ral·lis com la Baja Aragón o el Ral·li del Marroc.  Des de l'octubre hi ha dedicat més de 200 hores per deixar-lo a punt. Del PAEC aquest nadal ha fet via a París per les verificacions i després ha fet el Salt a Lima on es dóna el tret de sortida del Ral·li. 
 
Isidre Esteve, com va fer l'any passat, tornarà a anar amb el seu coixí intel·ligent que li permet estar dins del cotxe sense patir llagues. Tot el vehicle està adaptat al conductor que va en cadira de rodes.  El cotxe també està preparat per les altes temperatures del desert i la seva sorra. 
 
Esteve i Villalobos dormiran en una rulot que anirà fent ruta amb ells on hi haurà membres de l'equip com un mecànic o la dona del pilot d'Oliana

Una edició més tècnica

El Dakar d'enguany, organitzat pel director esportiu, el català Marc Coma, és una competició més tècnica que altres anys en què s'ha primat l'espectacle i penalitzat les possibles especulacions que puguin fer els equips. Comença a Lima, Perú i acaba a Córdova, Argentina.  Té 14 etapes amb 9.000 quilòmetres de recorregut i cinc dies corrent a més de 3.000 metres d'altitud. 
 
Dels 337 vehicles inscrits, 190 són motos, 42 són camions i 105 cotxes, incloent-hi 14 buguis 'side by side'.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Esports