Castell-Platja d'Aro s'Agaró aprova el pressupost de 46 EUR per l'any 2023

Castell-Platja d'Aro s'Agaró ha aprovat el pressupost de 46 milions d'euros per l'any 2023. Més de 35 milions d'euros es destinaran a les despeses corrents i les amortitzacions de préstec, mentre que quasi 11 milions d'euros seran per inversions. El pressupost es va aprovar dimecres durant el ple amb els vots favorables de l'equip de govern i el regidor no adscrit Christian Prat. JxCat i SOM-TE van votar en contra i el regidor independent José Luís Villa es va abstenir.

Castell-Platja d'Aroi s'Agaró ha aprovat el pressupost de 46 milions d'euros per l'any 2023. Més de 35 milions d'euros es destinaran a les despeses corrents i les amortitzacions de préstec, mentre que quasi 11 milions d'euros seran per inversions. En total, creix un 10,2% respecte al 2022.
Segons l'alcalde, Maurici Jiménez, es tracta d'un pressupost "reactiu i alhora racional". Recorda que els impostos i les taxes s'han congelat i el dèficit del servei de recollida de residus l'assumirà el consistori.

Inversions noves pel 2023

Dins del marc de les inversions, l'equip de govern destaca la construcció d'un nou Dipòsit d'aigua, que permetrà més autosuficiència i la millora dels costos de l'aigua de consum de boca amb una partida de 4,2 milions d'euros. D'altra banda, en l'àmbit de la pavimentació i la via pública, incorporen dues campanyes de voreres de 150.000 i 550.000 euros i una d'asfalt de 250.000 euros.

També està previst invertir en la millora a la Plaça Sant Pol, en la semaforització, restauracions a les escales d'accés a la Cala Balladona i la reforma del mirador de la Bassa del Dofí. També s'inclouen partides per a la redacció del projecte d'Urbanització de Politur, el de La Garriga o el de Pineda Ridaura i concursos d'idees per donar forma al Passeig Marítim o el nou edifici "Porta de Comerç i Turisme".

Les arques públiques també incorporen la millora de diferents equipaments municipals com el nou emplaçament per Benestar Social, la nova Sots-Comissaria de Policia Local a Castell d'Aro o el pati obert de l'escola dels Estanys. Pel que fa als criteris de sostenibilitat, aposten per la instal·lació de plaques fotovoltaiques en equipaments municipals o la instal·lació d'enllumenat solar en àmbits com l'Avinguda Politur. També s'invertirà en la digitalització, per exemple amb l'increment de càmeres de seguretat.

El finançament previst pels projectes d'inversions, un 95% serà amb recursos propis d'aportació municipal i la resta d'una subvenció de l'agència Catalana de l'Aigua (ACA).

En relació amb l'endeutament bancari d'enguany, l'ajuntament arribarà a reduir-lo quasi un 3% respecte a l'any 2021.

S'aprova el pressupost amb els vots a favor de l'equip de govern i del regidor Christian Prat

El pressupost es va aprovar dimecres durant el ple amb els vots favorables de l'equip de govern i el regidor no adscrit Christian Prat. JxCat i SOM-TE van votar en contra i el regidor independent José Luís Villa es va abstenir.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política