Concentracions multitudinàries també al Baix Empordà de rebuig a la sentència

El Baix Empordà va sortir al carrer ahir al vespre per protestar contra la sentència del judici del procés. Es van convocar concentracions a cada poble, unes convocatòries que van aplegar a milers de persones a les places baixempordaneses.

La pluja no va espantar als manifestants que amb el paraigües a la mà van concentrar-se per clamar per la llibertat dels polítics i líders independentistes empresonats.

La concentració més emotiva va ser a Torroella de Montgrí d'on n'és filla l'exconsellera empresonada Dolors Bassa. Una vegada més el poble es va concentrar per protestar contra el seu empresonament i contra la condemna de 12 anys de presó que dicta la sentència. Centenars de persones es van reunir per escoltar el comunicat que minuts abans havia aprovat el ple municipal en sessió extraordinària. L'alcalde Jordi Colomí va ser l'encarregat de llegir el document on s'exigeix la llibertat dels 9 empresonats i s'emplaça a la societat a no defallir. Seguidament es va llegir una carta que la mateixa Dolors Bassa va escriure coneguda la sentència que considera injusta i on també demana als ciutadans que es mantinguin ferms. Una actuació dels grallers i la cantada de l'himne d'Els Segadors van tancar la concentració.

Indignació política i ciutadana també a la capital del Baix Empordà, a la Bisbal d'Empordà. Molts bisbalencs es van concentrar davant l'Ajuntament tot i la pluja per rebutjar la sentència feta pública ahir al mati. En el cas de la Bisbal es va llegir un manifest conjunt de les entitats independentistes i que també signaven els partits polítics representats al ple, tots excepte el Partit dels Socialistes. El músic bisbalenc Sanjosex va ser l'encarregat d'interpretar l'Estaca de Lluís Llach i el cant d'Els Segadors.

Mig miler de persones també concentrades a plaça Nova a Palafrugell on la cantant Neus Mar va interpretar l'himne de Catalunya. A Sant Feliu de Guíxols la concentració davant l'Ajuntament va aplegar a centenars de persones. En aquest acte es va desplegar una pancarta amb el lema 'Ho tornarem a fer'.

A Santa Cristina d'Aro van optar per fer una marxa lenta amb unes 150 persones manifestant-se contra la decisió judicial. La marxa l'encapçalava l'alcaldessa Lourdes Fuentes i altres portaveus polítics de l'Ajuntament amb una pancarta on es reclamava la llibertat dels presos polítics.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política