Com canvien les mesures sanitàries a partir d'aquest divendres?

Data: 04/06/2021

La desescalada continua avançant a partir d'aquest 4 de juny. Concretament, les mesures aprovades pel Procicat que entren en vigor són les següents: 

S’amplia fins a la 01.00 hores l’horari d’obertura al públic de les activitats culturals, esportives, serveis de restauració, botigues de conveniència i establiments comercials annexos a gasolineres. Fins ara, l’horari de les activitats culturals, esportives, serveis de restauració, botigues de conveniència i establiments comercials annexos a gasolineres era fins a les 24.00 hores.

S’exceptua de la limitació de consum d’aliments i begudes en reunions en els espais públics, el consum que es faci en espais públics habilitats, com ara àrees de lleure, de descans, de pícnic i similars. Actualment, es limitava el consum d’aliments i begudes en les reunions en espais públics i només s’exceptuaven els àpats que es poguessin fer a l'aire lliure en les sortides escolars, en les activitats d'intervenció socioeducativa i en les del lleure educatiu permeses. Aquestes continuen excepcionades i s’afegeix les que es facin en espais públics amb mobiliari habilitat per a aquest consum.

S’incrementa del 50% al 70% l’aforament permès en els establiments i locals comercials de venda al detall, en instal·lacions i equipaments esportius. També en les zones comunes i de pas dels centres i recintes comercials, i en els mercats no sedentaris i fires mercats.

Es permet l’accés i ús de les zones recreatives, com ara zones infantils, ludoteques o àrees de descans dels centres comercials, galeries comercials i recintes comercials. Fins ara, aquest accés i ús estava restringit. 

S’incrementa del 30% al 50% l’aforament en parcs, fires d’atraccions i activitats lúdiques en espais tancats.

S’incrementa al 70% l’aforament en els equipaments cívics si disposen de condicions de ventilació reforçades i en les activitats relacionades amb el joc, amb un màxim de 500 persones. Actualment, l’aforament màxim d’aquestes activitats era del 30 % i el màxim era de 100 persones i fins a 250 amb condicions de ventilació reforçades i mesures de control d’aglomeracions. 

S’elimina la restricció en l’ocupació de vehicles de transport públic fins a 9 places. Aquest ús estava restringit a 6 persones i no es permetia l’ocupació del seient del costat del conductor.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política