Tercera edició dels Pressupostos Participatius de Castell, Platja d'Aro i s'Agaró

Les persones vinculades als municipis de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró poden presentar les seves propostes, del 26 d'abril al 23 de maig, en la tercera edició dels Pressupostos Participatius. Enguany, la partida inicial està dotada en 200.000 euros i com a novetat, qualsevol persona, sense necessitat d'estar empadronada al municipi, pot efectuar aportacions en la primera fase del procés.

Així doncs, les propostes inicials es poden presentar del 26 d'abril al 23 de maig, a tota hora mitjançant el portal participa.platjadaro.com. Paral·lelament, s'han habilitat dos punts presencials, situats a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de Platja d'Aro i a Ca La Generosa de s'Agaró. En aquests dos enclaus municipals, el votant pot emetre la seva proposta mitjançant una butlleta de paper o de manera electrònica a través d'una tauleta. També s'han dipositat urnes a l'Ajuntament i a l'Oficina de Turisme.

Pel que fa al procés, en cada butlleta només pot haver-hi una iniciativa. La condició general és que aquesta sigui considerada una inversió, és a dir, tot allò que es pugui construir o adquirir i que és perdurable en el temps. Per tant, les propostes no poden ser subvencions, ajuts o redaccions de plans estratègics.

Cada ciutadà pot fer, si ho desitja, més d'una proposta. Totes elles seran avaluades tècnicament del 24 de maig a l'11 de juny. Les escollides accediran a la fase final de votació, del 20 de setembre al 17 d'octubre. Com a novetat, el dret a vot s'amplia als empadronats a partir de 14 anys.

Les dues anteriors edicions dels Pressupostos Participatius daten del 2018 i 2019. En aquest últim les propostes escollides foren la instal·lació d'un parc infantil a s'Agaró, la millora de la zona d'exercici físic del Passeig Marítim, la il·luminació amb fanals al Camí Vell de Santa Cristina i la millora de la parada d'autobús de l'Avinguda Castell d'Aro.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política