Platja d'Aro prohibeix les disfresses i objectes de caràcter sexual als comiats de solters

Platja d'Aro multarà fins a 1.500 euros als comportaments inadequats al municipi. Entre les principals novetats de l'ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana hi ha la prohibició de disfresses i objectes "de caràcter sexual" als comiats de solter. L'actualització del document entrarà en vigor a partir de Sant Joan.

A poques setmanes per l'arribada de l'estiu, el ple municipal de Platja d'Aro d'aquest mes de maig ha aprovat de manera inicial la nova Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana. El document incorpora algunes conductes incíviques i augmenta algunes de les sancions.
 

Ens ha de permetre lluitar per obtenir un millor espai de convivència, per evitar una degradació visual del nostre entorn urbà, un inadequat ús del nostre espai públic, lluitar contra les conductes que fan malbé la nostra convivència i a partir d'aquí donar eines per garantir per lluitar contra aquestes actituds". Maurici Jiménez, alcalde de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró

Entre les principals novetats hi ha la prohibició de disfresses, ninots o objectes "de caràcter sexual" durant els comiats de solter.
 

Volem lluitar contra les actituds que sorgeixen d'algunes activitats lúdiques i organitzades com són els comiats de solter. La intenció política hauria estat que l'ordenança posés "prohibits els comiats de solter" però òbviament això una ordenança no ho pot dir, però el que sí que diu és quines són les actituds vinculades amb un comiat de solter que hem de poder lluitar, el consum d'alcohol a la via publica, ús d'elements sexualitzats als nostres espais, actituds que provoquin sorolls, malestar, ocupacions que no estiguin permeses... tot aquest conjunt d'actituds queden recollides a l'ordenança"

En el municipi especialment durant la primavera augmenten les festes de comiat de solter o soltera. Precisament aquest cap de setmana hi ha hagut comportaments inadequats.

Platja d'Aro també prohibeix anar amb banyador pel centre i l'eix comercial. Tampoc es podrà anar amb bicicleta al passeig marítim entre el mes de juny i setembre perquè des de l'equip de govern veure inviable la convivència amb els vianants durant aquests mesos de més aglomeracions de gent en aquesta zona. D'altra banda, tot propietari de gos haurà de portar aigua i bosses, sinó serà sancionat.

Increment policial

Per controlar i dur a terme aquesta ordenança està previst que la policia local incrementi fins a 4.000 hores el servei ordinari i com a novetat s'incorporaran una dotzena d'agents internis durant els dos mesos d'estiu que és quan es triplica la població al municipi. S'encarregaran de vigilar la zona del passeig marítim i l'eix comercial.


Campanya informativa

L'Ajuntament té previst donar a conèixer aquestes noves mesures a través de campanyes informatives dirigides a la població en general però també als agents privats.

La previsió és que totes aquestes noves mesures entrin en vigor a partir d'aquest Sant Joan.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política