Vall-Llobrega aprova una ordenança d'animals domèstics per frenar l'incivisme

Vall-llobrega

Data: 09/04/2018

Intervé: Rufino Guirado, Alcalde de Vall -Llobrega

Vall-Llobrega ha aprovat la seva primera ordenança d'animals de companyia davant la proliferació d'aquests i alguns actes incívics que s'havien detectat a l'interior del poble.

El ple va aprovar una normativa similar a la que tenen les ciutats i que bàsicament pretén evitar que els gossos passegin deslligats dins del nucli urbà, els amos i mestresses deixin les caques al terra sense recollir-les i regular els espais on no poden accedir.

Com que el municipi no té Policia Local l'ordenança l'hauran d'aplicar els Mossos d'Esquadra, per això el consistori té un conveni amb el cos policial perquè assumeixi aquestes tasques de vigilància local.

L'Alcalde de Vall-Llobrega, Rufino Guirado, lamenta que s'hagi hagut d'arribar a l'extrem de fer una ordenança, ja que considera que un poble com el seu no hauria de tenir les problemàtiques d'un entorn més urbà.

Crear o adaptar ordenances d'animals domèstics és una necessitat de molts ajuntaments per regular la convivència entre persones i animals i també per intentar evitar actes incívics.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política