Platja d'Aro aprova el pressupost pel 2018 amb l'únic suport del govern

El govern de Castell-Platja d'Aro va quedar-se sol aprovant els pressupostos pel 2018. La oposició en bloc els va votar en contra la proposta amb una crítica compartida i històrica, l'excessiva pressió fiscal que consideren que s'exerceix sobre la ciutadania. 

El Partit Popular va seguir la seva costum de no intervenir. Des de Ciutadans, van demanar un esforç a l'equip de govern. 

Iniciativa per Catalunya Verds va fonamentar la seva oposició als números en la manca d'un estudi per aconseguir una millor tarifació social, la necessitat d'un projecte real d'inversions, el percentatge insuficient de participació ciutadana, la manca de plans estratègics de promoció turística o recollida i tractament d'escombraries i la pressió fiscal excessiva. 

Des d'Esquerra Republicana van vincular el vot dels pressupostos a les ordenances. Van proposar sense èxit a l'equip de govern l'ajustament de diverses partides equivalents al valor de la pujada de l'Impost sobre Béns Immobles i es van comprometre a votar ordenances i comptes a favor si no s'apujava l'IBI. 

Des de l'equip de govern van respondre a Esquerra que malgrat que en altres exercicis sempre hi hagi romanents el govern s'ha de curar en salut i que en qualsevol cas aquests sobrants estan pensats per utilitzar en altres projectes. Van recordar a tots els grups a la oposició, que apujar l'IBI no és un caprici sinó una necessitat. 

Els pressupostos de Platja d'Aro pel 2018 pugen a 30 milions i mig d'euros i contemplen més de 51 milions d'euros en inversions. Entre els principals projectes destaquen les obres d'urbanització de Mas Nou - Mas Semí, la urbanització de la zona de Pinell 2, la redacció de tram final del projecte del passeig Ridaura o l'ampliació de la Casa Lila. 

S'incorporen també 5milions 800mil euros dels romanents de tresoreria dels comptes del 2017, que es destinaran a grans projectes com la construcció del nou entre cívic de Castell d’Aro o les obres d'urbanització de Mont d'Aro. 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política