L'hostaleria es manifesta a Palamós per reclamar mesures econòmiques d'urgència

Palamós

Data: 01/02/2021

(VEURE EL VÍDEO A TRAVÉS DEL NAVEGADOR MOZILLA)

Un centenar de persones s'han concentrat aquest dilluns al migdia davant les portes de l'Ajuntament de Palamós per tal d'oposar-se a les restriccions horàries i de mobilitat que estan sotmesos bars i restaurants, així com visibilitzar la tensa situació econòmica que estan patint els professionals del sector. Sota el títol "Defensem els drets de l'hostaleria", els manifestants han exigit als polítics, tant municipals com estatals, que s'apliquin mesures d'urgència per poder sobreviure.

A les 12 del matí s'ha donat el tret de sortida a la trobada amb la lectura d'un manifest, el qual apel·lava als representants polítics municipals a traslladar a la Generalitat i al Congrés dels diputats la voluntat d'acabar amb les restriccions horàries en els bars i restaurants, així com amb el confinament municipal.

Proclames a l'Ajuntament
Paral·lelament, s'instava a l'Ajuntament a injectar 4 mesures d'urgència. En concret, els professionals reclamen que el romanent de tresoreria del consistori palamosí  es destini a ajudes directes als treballadors i a les seves famílies, a més del reintegrament dels impostos de 2020 i l'excepció dels d'enguany. També han exigit l'ampliació de l'ocupació a la via pública.

Ajudes insuficients
Els organitzadors de la concentració han assegurat que les ajudes emeses al sector són insuficients i alguns empresaris encara no l'ha pogut cobrar. I és que molts restauradors, a causa de la pandèmia, no estan al corrent de pagament de la Seguretat Social i de retruc, no se'ls concedeix l'ajuda.
Durant la trobada s'han viscut moments de tensió, a causa de la situació econòmica que està travessant el sector.

80% dels locals tancats
Segons els organitzadors, un 80% dels bars i restaurants de Palamós resten tancats. Molts empresaris i autònoms s'han endeutat i preveuen que si les restriccions continuen, un 30% dels locals no podran tornar a apujar la persiana.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política