El Consell Comarcal presenta un manifest per a la millora de l'ocupació al Baix Empordà

El Consell Comarcal presenta un manifest per a la millora de l'ocupació al Baix Empordà
Baix Empordà

Data: 13/02/2020

El Consell Comarcal va presentar ahir als alcaldes i regidors de Promoció Econòmica dels municipis de la comarca un manifest per millorar l’ocupació al Baix Empordà. Aquest document té per objectiu unificar esforços i fer polítiques conjuntes per millorar la qualitat de vida dels habitants de la comarca i treballar perquè les empreses, associacions i institucions públiques ofereixin ofertes amb condicions laborals dignes per a totes les persones.
 
Aquest manifest, que es va presentar amb motiu de la presentació del Pla Estratègic de Promoció Econòmica del Baix Empordà, celebrada ahir a la seu del Consell,  sorgeix de la necessitat d’invertir la inèrcia que el mercat laboral de la comarca ha anat agafant en els últims anys. Com en altres demarcacions, la crisi econòmica va colpejar el territori entre els anys 2008 i 2014, fet que va repercutir amb efectes negatius en tots els sectors econòmics del territori i, paral·lelament, en molts treballadors i treballadores, que van veure dràsticament reduïts els seus ingressos.
 
Malgrat els esforços que els últims anys estan fent algunes empreses, entitats o institucions públiques per millorar la situació econòmica de tots els agents del territori amb la creació d’ocupació i la formació laboral, els efectes secundaris de la crisi perduren amb una elevada taxa d’atur, salaris baixos i, en alguns casos, condicions de treball precàries.
 
El manifest insta totes les empreses i organitzacions públiques, privades i socials a adherir-se a aquest text que proposa revertir els efectes de la crisi al Baix Empordà, potenciant la millora de les competències professionals de tota la població, revaloritzant professions, retribuint adequadament l’activitat laboral, complint amb la normativa laboral, ajudant els col·lectius més desfavorits a superar les condicions adverses i promovent la cultura empresarial socialment responsable en un marc normatiu que fomenti l’emprenedoria i que incrementi l’activitat de tots els sectors econòmics de la comarca per complementar l’estacionalitat del sector turístic.
 
En aquest sentit, Xavier Dilmé, conseller de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà, explica que “el manifest vol fer palesa la necessitat de treballar conjuntament tots els agents del territori perquè totes les persones de la comarca puguin gaudir, mitjançant el treball i uns ingressos suficients, d’una vida digna. És a dir, que la gent pugui viure dignament del seu sou. Parlem, en definitiva en termes de qualitat de vida.” Al mateix temps, ha afegit que “som conscients de la situació econòmica en què vivim i que serà una feina a mitjà i llarg termini, però pensem que és bo que les voluntats quedin reflectides en un text que serveixi de full de ruta tocant sempre molt de peus a terra”.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política