El Ple de Begur aprova un pressupost amb menys ingressos

Begur

Data: 06/11/2019

Intervenen: Pere Feliu, regidor d'Hisenda i Joan Loureiro, ERC Begur

El pressupost de l'administració local de Begur ascendirà a 10'4 milions d'euros l'any 2020. Aquesta xifra mostra una davallada de la capacitat econòmica de l'Ajuntament d'1,4 milions d'euros respecte de l'any passat, amb un 12% menys de líquid disponible.

Una de les casues de la disminució dels ingressos és la davallada de 250 mil euros provinents de l'ICIOS- la taxa de construccions- després de la moratòria establerta per la Generalitat que impedeix edificar a la localitat. 

Amb la reducció del pressupost l'equip de govern també ha volgut ajustar-se el cinturó en matèria de recollida d'escombraries, d'on reduirà en 200 mil euros la despesa

El regidor d'hisenda, Pere Feliu, ha justificat la falta de marge a l'hora de fer inversions i ha destacat que l'equip de govern ha tingut disponibles només 600 mil euros. Així, Feliu ha demanat als grups de l'oposició que en el futur si es pugen les ordenances d'IBI no se'n faci demagògia política i que s'aprovin les mesures amb el consens de tots els grups. 

La meitat del pressupostat per inversions ha estat destinat a instal·lar una franja perimetral al nucli de Begur i a les urbanitzacions per protegir-los del foc en cas d'incendi. 

A més, també s'invertiran 90 mil euros en instal·lar aire acondicionat a l'Ajuntament, 25 mil euros en millorar la instal·lació de la fibra òptica i 16 mil per aportar al projecte de VIMAR a Platja d'Aro. 

El cap de l'oposició, Joan Loureiro, ha titllat els pressupostos de continuistes però ha objectat que no s'hagin pressupostat més fons per serveis socials en un context econòmic on hi ha previsions negatives de cara a aquest any. 

Per la seva part, el representant socialista, Francesc Pilsà, ha criticat la reducció de les partides destinades a zones verdes i la reducció del pressupost de 5.000 euros de Ràdio Begur

El govern va argumentar que a la despesa en serveis socials s'havien d'afegir els 16 mil euros destinats al nou centre de VIMAR. Els grups de l'oposició es van abstenir a la votació. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política