Palafrugell destina prop de 2 milions d'euros a recuperar-se del Covid-19

Palafrugell destina prop de 2 milions d'euros a recuperar-se del Covid-19
Palafrugell

Data: 20/05/2020

Intervenen: Josep Salvatella, regidor gent gran i delegat IPEP (JxC); Joan Vigas, regidor IPEP (SGdP); Joan Farré, Portaveu C's, Alfons Rius, Portaveu ECP; Juli Fernández, portaveu PSC; Josep Piferrer, Alcalde (ERC) - VÍDEO EN PROCÉS


Els sis grups municipals consensuen i aproven per unanimitat un paquet de mesures per reactivar econòmicament la vila i ajudar a les persones

Unitat municipal a Palafrugell per fer front a les conseqüències econòmiques de la Covid-19. El ple va aprovar per unanimitat un paquet de mesures per valor d'1 milió 800.000 euros que van consensuar els sis grups municipals.

El paquet d'ajudes té dues grans àrees. Una primera la despesa social i una segona les ajudes a la reactivació econòmica. En el primer dels apartats el document de bones intencions pactat entre tots els grups assenyala quatre línies d'actuació.

Ajudes a les famílies per poder pagar les hipoteques, els lloguers, els tributs i els subministraments bàsics així com un increment de l'aportació al Banc dels Aliments. En matèria de gent gran s'incrementarà el servei de teleassistència, càtering i acompanyament. I es posarà en revisió el funcionament del geriàtric i els diferents serveis que ne pengen. Finalment pel que fa als menors es tindrà cura que tots puguin tenir accés a internet per poder seguir classes telemàtiques, s'intentarà que cap família quedi fora de les activitats d'estiu per manca de recursos econòmiques, s'ajudarà a les famílies pobres a assumir les despeses escolars i es reforçarà el servei de mediació comunitària. Tot plegat un augment substancial del pressupost previst en matèria de benestar social.

Ajudes directes als negocis


El gruix de la inversió, però, va a intentar recuperar el pols econòmic de la vila amb subvenciones, ajudes directes i rebaixa de taxes. Les taxes de via pública, escombraries i mercats es rebaixaran entre un 40 i un 50%  pel que queda de 2020.

A nivell d'ajudes directes. Els comerços i activitats econòmiques tancades pel reial decret de l'Estat d'Alarma tindran ajudes directes d'entre 300 i 600 euros. Aquells negocis que hagin patit una caiguda de la facturació del 75% malgrat mantenir-se operatius se'ls ajudarà amb entre 200 i 400 euros premiant aquelles empreses que tinguin més treballadors i treballadores. Pel que fa als allotjaments turístics es preveu un màxim de  2.500 euros per establiment.

Els grups municipals palafrugellencs també han acordat ajudes a entitats culturals i esportives per valor de 50.000 i 40.000 euros respectivament.
 

Aparcar picabaralles polítiques


Els diferents grups municipals van valorar l'entesa assolida com un exemple que es poden aparcar les picabaralles polítiques per fer política en majúscules al servei de la ciutadania.

El ple va ser semi-presencial. La majoria dels regidors i regidores a casa seva per via telemàtica i els sis portaveus a la sala de plens.


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política